Antena Căutare

Proiect de rectificare bugetara: Vezi cati bani primeste fiecare minister!

Ministerele Transporturilor, Agriculturii si Internelor primesc cele mai mari suplimentari la rectificarea bugetara. Culmea e ca MAI isi mareste fondul de salarii chiar inainte de a disponibiliza zece mii de angajati.

Potrivit unui proiect de rectificare bugetara Ministerul Transporturilor este prioritatea numarul unu a realocarilor de bani. Aici ar fi o suplimentare de 1,6 miliarde de lei. Din care 300 de milioane pentru Compania Nationala de Autostrazi si alte 130 de milioane de lei pentru majorarea capitalului social la Compania Nationala de Cai Ferate.

Pe locul doi la rectificarea bugetara este Ministerul Agriculturii. Aici avem un plus de 910 milioane de lei. 735 de milioane lei vor fi pentru asigurarea conditiilor necesare absorbtiei de fonduri europene.

Ministerul Sanatatii mai ia in plus aproape 350 de milioane de lei pentru acoperirea deficitului la bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. De asemenea, peste 1,6 miliarde de lei vor mai putea fi obtinuti prin credite de angajament pentru medicamente si programele nationale de sanatate.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului primeste inca 300 de milioane de lei, iar Ministerul Apararii Nationale primeste aproape 240 milioane lei. Ministerul Economiei ia 140 de milioane. Banii pentru acordarea ajutorului de stat pentru inchiderea minelor din Petrosani.

Ministerul Muncii primeste 124 de milioane de lei. Ministerul Comunicatiilor are in plus doar 21de milioane de lei. Ministerul Administratiei si Internelor trebuie sa disponibilizeze 10.000 de lucratori, dar primeste un spor bugetar de putin sub 700 de milioane de lei. Bani pentru fondul de salarii.

In schimb, va pierde bani Ministerul Mediului si Padurilor. 148 de milioane in minus la rectificarea asteptata saptamana viitoare. Si mai multi bani se vor taia de la Finante. 418 milioane de lei.

Proiectul rectificarii bugetare cuprinde si suplimentari de fonduri in vederea stingerii datoriilor unor companii de stat sau direct ale unor ministere, sume care nu vor afecta deficitulul bugetului general consolidat pe anul 2011, dupa cum sustine Ministerul Finantelor Publice.

Sursa: Antena3

Posta Romana - cifra de afaceri tot mai mare, pierderi enorme: 325 mil. lei, in ultimii doi ani... Unicredit Tiriac prinde viteza pe piata finantarilor corporatiste: cota de piata de 8%. Pe retail, se apropie de 5%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x