Antena Căutare

Randamente de peste 500% pentru investitorii care au pariat pe caderea Facebook

Denominarea actiunilor Facebook cu 45% fata de pretul din oferta publica initiala a generat randamente de peste 500% pentru investitori din Europa care au cumparat produse financiare ce mizau pe scaderea actiunilor companiei.

Astfel, potrivit calculelor Bloomberg, daca un investitor trebuia sa plateasca 0,06 euro in saptamana de dupa listarea Facebook pentru a cumpara un instrument financiar (put warrant) care estima ca pretul unei actiuni, de 38 de dolari la intrarea pe bursa in mai, va ajunge la 22 de dolari pana in martie 2013, in prezent, cu actiunile Facebook la 21,87 dolari pe Wall Street, instrumentele financiare respective au o valoare de 0,36 euro, ceea ce se transpune intr-un randament de peste 500%.

"Put warrant" ofera detinatorului dreptul de a vinde companiei emitente un anumit volum de actiuni la un pret prestabilit, vanzarea avand loc la o anumita data sau intr-o anumita perioada.

Facebook, care a atras 16 miliarde de dolari prin cea mai mare oferta publica initiala din sectorul IT, nu a inchis nicio sedinta bursiera peste pretul de listare si a pierdut 21% de la raportarea de rezultate financiare la 26 iulie.

Leul s-a apreciat usor. Un euro a fost cotat la 4,5740 lei... Mugur Isarescu: Pe pietele financiare, "gura bate fundul"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x