Toţi contribuabilii români, nu doar antreprenorii, vor plăti pe termen mediu factura cheltuielilor de personal şi a asistenţei sociale din prezent", a declarat Dragoş Roşca, preşedintele Romanian Business Leaders.
Lipsa de preocupare faţă de investiţii din ultimii aproape doi ani de guvernare reprezintă o slăbiciune care afectează încrederea antreprenorilor în economie şi, în acelaşi timp, erodează nivelul de trai al angajaţilor din companiile româneşti, avertizează Romanian Business Leaders (RBL).
Este oficial! S-a modificat Codul fiscal și a fost aprobată o nouă taxă în România
Conform unui comunicat citat de Agerpres, în opinia antreprenorilor români, efectele reale vor fi resimţite abia peste doi ani şi, prin urmare, "va fi sacrificat un nou ciclu de guvernare din perspectiva încrederii şi a investiţiilor în viitor".
Antreprenorii români observă că, în ultimii doi ani, statul român nu a putut da un semnal de optimism în economie, prin realizarea de investiţii pe termen lung, ba chiar fiind preferate alocările bugetare supradimensionate către consum. După ce anul trecut nivelul investiţiilor publice a ajuns la cel mai mic din istorie, ritmul de creştere a cheltuielilor de investiţii este nesemnificativ în 2018.
E jale! TAXA de care se temeau toți ROMÂNII va fi introdusă din martie 2019! Pregătiți-vă!
"Lipsa de investiţii ne-a adus într-o situaţie paradoxală, în care creşterea consumului maschează o realitate economică alarmantă. Investiţiile modeste ca pondere în PIB reprezintă un barometru pentru viitorul nivel de trai al cetăţenilor. Ne aşteptăm ca lipsa investiţiilor de acum să fie resimţită abia peste doi ani. Toţi contribuabilii români, nu doar antreprenorii, vor plăti pe termen mediu factura cheltuielilor de personal şi a asistenţei sociale din prezent", a declarat Dragoş Roşca, preşedintele RBL.
Conform RBL, realitatea statistică şi lipsa proiectelor de investiţii din economia reală arată că ultimii doi ani de guvernare sunt rataţi din perspectiva investiţiilor publice, care se situează la 3% din PIB, cel mai scăzut nivel din istoria ţării. În plus, ultima rectificare bugetară din septembrie 2018 a tăiat 41,5 milioane de euro din alocările pentru infrastructura de transport.
"Este o confirmare că statul lasă realizarea investiţiilor noi în responsabilitatea mediului privat. Dacă viitorul este sacrificat prin absenţa investiţiilor, prezentul creează dificultăţi mediului de afaceri din cauza birocraţiei care frânează dezvoltarea capitalului autohton şi blochează evoluţia profesională a angajaţilor. Astfel, specialiştii din companiile româneşti - tot mai greu de recrutat în contextul crizei de personal - sunt blocaţi în activităţi care nu produc valoare, ci hârtii cerute de birocraţie", se menţionează în comunicat.
Black Friday 2018 evoMAG. Reduceri la televizoarele 4K... Black Friday, lecţie de economie în universităţi. Studenții au învățat cum să nu se lase păcăliţi de falsele reduceri...