Cel mai mare salariu mediu a fost inregistrat in intermedieri financiare - 3.276 de lei, dar mai mic fata de luna precedenta cu 7,3%, iar cel mai mic a fost consemnat in domeniul hoteluri si restaurante - 796 de lei, in usoara crestere, cu 1,1%, fata de septembrie 2010.
Cele mai mari majorari au fost inregistrate in octombrie de angajatii din sectorul de extractie a minereurilor metalifere (+28,5%) si de cei din activitati auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii), fabricarea produselor textile, industria metalurgica - intre 3% si 6%.
Cresteri de 2%-5% s-au inregistrat si in transporturi pe apa, tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor, activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta (cu exceptia mobilei) si industria pielariei.
Cele mai mari diminuari
Cele mai importante reduceri de salarii au avut loc in octombrie, comparativ cu luna anterioara, in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, de 34,3%, si in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, de 20,3%. Scaderi intre 7% si 12% au fost consemnate si in industria farmaceutica, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii) si in activitati conexe de extractie.
Si in telecomunicatii, activitati de servicii in teh¬nologia informatiei (inclusiv activitati de servicii in¬formatice) si fabricarea bauturilor, salariile au scazut cu pana la 6%. In sectorul bugetar, castigurile medii nete au inregistrat in octombrie, comparativ cu iunie - luna anterioara aplicarii masurii de reducere a salariilor cu 25% - diminuari de pana la 20,6%, nivelul maxim de scadere fiind atins in invatamant.
citeste articolul complet pe Financiarul.com