"Moneda nationala este posibil sa ramana la finele anului tot in acest interval 4,3 - 4,4, in conditiile in care mediul international nu este preconizat a se imbunatati", a declarat Lucian Anghel, economist-sef la BCR.
"La ora de fata, nu este nicio moneda care este suta la suta sigura, nici euro, nici leul, nici dolarul", a precizat Valeriu Lazea, economist-sef la BNR.
Leul e influentat de problemele economice din Uniune si va ramane la un nivel ridicat. Avand in vedere ca zona euro, moneda europeana, Uniunea au zilele numarate dupa unii economisti internationali, romanii sunt mai rezervati in declaratii.
"Nu cred ca putem discuta de lucrurile astea. Asa cum am avut o vointa politica pentru a crea zona euro, eu cred ca zona euro isi poate rezolva problemele daca exista vionta politica. Nu cred ca este interesul nimanui sa destrame zona euro", a spus Ionut Dumitru, economist-sef.
Un curs ridicat de sarbatori ii ajuta, in teorie, pe romanii care primesc valuta din strainatate. Dar, realitatea este ca nici ei nu vor avea de castigat.
"Vor trebui sa cumpere produse si servicii care sunt importate si care au un pret mai mare fata de cel actual. Deci, pot sa spun ca ce iau pe mere dau pe pere", a explicat Lucian Anghel, economist-sef la BCR.
Un curs ridicat aduce nu numai preturi mai mari, ci si rate si facturi mai mari. Celor care isi permit sa mai si economiseasca, expertii le spun sa isi pastreze leii pana cand zona euro se insanatoseste sau dispare.
Polonia cere Germaniei sa opreasca APOCALIPSA zonei euro... Lista bancilor care au dat Petrom imprumutul de aproape un miliard de euro...