Antena Căutare

Sistem simplificat de contabilitate pentru afacerile de pana in 35.000 de euro

Persoanele cu afaceri nete de pana in 35.000 de euro pot opta pentru un sis­tem simplificat de contabilitate, se arata intr-un proiect de ordin al MFP. Criteriile de marime referitoare la cifra de afaceri neta si totalul activelor trebuie inde­plinite cumulativ, se spune intr-un proiect publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

,,In cazul persoanelor juridice, acestea pot opta, in primul exercitiu de raportare, fie pentru aplicarea siste­mului simplificat de contabilitate, fie pentru aplicarea Reglementarilor conta­bile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 3055/2009, cu modificarile si completarile ulterioare. Daca in al doilea exercitiu financiar de raportare, aceste persoane juridice inceteaza sa indeplineasca criteriile de marime, acestea sunt obligate sa aplice reglementarile contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 3055/2009, cu modificarile si comple­tarile ulterioare", se mai arata in pro­iectul de ordin pentru aprobarea siste­mului simplificat de contabilitate.

Potrivit proiectului, nu pot opta pen­tru sistemul simplificat persoanele juridice ale caror valori mobiliare sunt tranzactionate pe o piata reglementata, persoanele juridice care apartin unui grup de societati si intra in perimetrul de consolidare al unei societati-mama cu sediul in Romania, care are obligatia de a intocmi situatii financiare consolidate conform prevederilor legale in vigoare, societatile sau companiile nationale, societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvol­tare si societatile cooperatiste.

Sursa: Financiarul

S&P a confirmat ratingul Romaniei la BB+, cu perspectiva stabila... Constructiile raman in recesiune: -3,7%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x