Căutare Live

Sistemul bancar romanesc a incheiat 2010 pe pierdere, pentru prima oara in 12 ani

Pentru prima data in ultimii 12 ani, sistemul bancar romanesc a incheiat un an pe pierdere. 2010 a fost un an de cosmar pentru banci. Exista, insa, si exceptii. 20 de societati bancare au inregistrat profit. Sergiu Voicu stie ce arata exact cifrele oficiale si cat de sigur este sistemul in acest moment.


Bilantul anului trecut, arata ca 22 de institutile de credit au avut rezultate negative, cu pierderi mai importante decat in urma cu doi ani. 20 de banci au inregistrat, insa, profit. Cresterile au fost numai pe partea de tranzactii si investitii in titluri. Provizioanele constituite de banci au avansat anul trecut cu 57 %, pana la 23,5 miliarde de lei, in timp ce creditele scoase in afara bilantului si urmarite in continuare s-au cifrat la 2,43 de milliarde lei, similar cu nivelul din 2009.

Sistemul bancar romanesc este stabil si capabil sa absoarba socurile, spun analistii financiari. Capitalizarea bancara este semnificativa, fiind de aproape 15 %, comparativ cu 8%, nivelul de capitalizare bancara la nivel mondial.

Pretul alimentelor a crescut cu 1,1% fata de finele anului 2010... Rata anuala a inflatiei s-a temperat in ianuarie la 6,99%...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri