Antena Căutare

Traian Basescu: “De ce sa dai subventie unuia cu salariu mare? Doar pentru ca sta la bloc?’’

“Obiectivul nu este sa taiem subventia, ci sa focusam asistenta sociala’’, a declarat presedintele Traian Basescu, prezent la o conferinta despre revenirea economiei, alaturi de membri din Guvern si oameni de afaceri.

"Nimeni dintre cei care au real nevoie nu va fi abandonat. Da, reducem asistenta sociala, dar o focusam catre cei care au nevoie. Nu mai spunem ca este si nedreapta subventia la incalzire. Este extrem de inechitabil ajutorul social pe care il acordam acum. Inca avem un aparat care consuma mult in raport cu ce producem


Declaratiile lui Traian Basescu vin dupa ce recent au fost anuntate masuri ce vor elimina suventia la incalzire in cazul familiilor cu un venit net de peste 850 lei/membru de familie.

Executivul a decis sa elimine subventia acordata la nivel central la energia termica, masura fiind luata la solicitarea misiunii Fondului Monetar International.

Eliminarea subventiei va face ca factura populatiei pentru incalzire si apa calda sa se majoreze cu pana la 60%. Pana in prezent, 50% din subventia la incalzire era sustinuta de catre Guvern, iar 50% de catre autoritatile locale.



Foto: Intact Images

Bugetele de vacanta ale romanilor, puternic reduse. Capitala ramane cel mai vizitat oras... Traian Basescu: "Romania nu este o tara competitiva. Nu se mai poate trai din imprumuturi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x