Antena Căutare

Ungaria si Cehia ar putea sa refuze participarea la noul tratat fiscal al UE

Premierii Ungariei si Cehiei au afirmat ca tarile lor nu vor face parte din noul tratat fiscal al Uniunii Europene daca vor trebui sa renunte la politicile independente in privinta taxelor si impozitelor.



Prim-ministrii Ungariei si Cehiei au afirmat ca nu vor lua o decizie definitiva in privinta statutului tarilor lor decat dupa ce Parlamentul va hotari in aceasta privinta.

"In ceea ce priveste zona euro, pozitia noastra nu trebuie sa surprinda pe nimeni. Ca si Ungaria, avem un interes puternic in stabilitatea zonei euro", a afirmat premierul ceh.

Ungaria nu vrea sa se alature niciunui acord care implica o uniformizare fiscala sau sa renunte la politica fiscala nationala independenta si competitiva, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, in cadrul unei conferinte la Budapesta, relateaza MTI.

Orban a subliniat totusi ca este important ca zona euro sa isi rezolve criza si ca Ungaria nu va face nimic pentru a-i bloca abilitatea de a face acest lucru.

"Desi nu noi am cauzat criza din zona euro, nici nu putem oferi o solutie la ea. Nu vrem sa-i obstructionam pe membrii zonei euro in rezolvarea chestiunilor dificile, nerezolvate", a spus Orban. El a mai afirmat ca a pune o politica bugetara comuna in spatele monedei unice este un efort mare si le-a urat succes statelor din zona euro in aceasta incercare.

Orban a tinut de asemenea sa sublinieze ca Ungaria se numara printre cele mai performante state din UE in ceea ce priveste austeritatea fiscala si predictibilitatea economica deoarece a putut sa adere la o politica financiara rationala fara a fi nevoita sa aiba de-a face cu presiunea externa.

Seful guvernului de la Budapesta a spus ca o disciplina fiscala europeana intarita nu va oferi nicio garantie si securitate pentru Ungaria din moment ce Budapesta isi tine finantele sub un control sever.

Acordul privind realizarea unui pact fiscal comun cu 23 de state ale Uniunii Europene a fost incheiat la summit-ul de saptamana trecuta de la Bruxelles fara participarea Marii Britanii.

Sursa: Jurnalul

Foto: guardian.co.uk

2012: Instabilitatea economica va duce pretul aurului la peste 2.000 de dolari pe uncie... Fitch a retrogradat sase mari banci internationale. Vezi care sunt acestea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x