Antena Căutare

Uzinele Mechel, scoase la vanzare! Angajatii au intrat in greva

Febra protestelor s-a extins si la uzinele Mechel. Patronii rusi vor sa vanda cele patru uzine metalurgice pe care le au in Romania. Oamenii care lucreaza acolo ar putea ajunge pe drumuri, asa ca au inceput greva.

Startul la protest l-au dat muncitorii din Campia Turzii. Pe portile fabricii din oras, intra zilnic peste o mie de oameni. Pana la sfarsitul acestei luni, 800 vor ramane someri.
"Am sperat ca in urma mitingului de acum 2 saptamani sa primim un raspuns nu s-a intamplat acest lucru, asa ca vom protesta in fiecare zi", a spus un muncitor.

Fiecare muncitor are o drama in spate. Pe toti ii leaga insa acum disperarea si lipsa banilor.

Oamenii de la Campia Turzii nu sunt singurii. Au colegi de suferinta in Targoviste, Braila, Otelu Rosu si Buzau. Aici sunt celelalte trei uzine pe care sefii Mechel vor sa le vanda. Nu se mai incadreaza in strategia companiei. Pe toate, rusii spera sa primeasca 145 de milioane de dolari.

Se pare ca despre noile mutari ale Mechel ar fi vorbit astazi si ambasadorul Moscovei la Bucuresti. Oficialul rus a stat mai bine de 40 de minute, in sediul Ministerului Economiei.

Cu banii obtinuti, patronii rusi spun ca vor sa mai reduca din datorii. La nivel global, au de dat 9,4 miliarde de euro.

Leul a scazut pe piata valutara. Cursul e de 4,5168 lei/euro... Oltchim va primi 40 mil. euro de la stat daca Diaconescu nu plateste actiunile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x