Antena Căutare

4 iulie, Ziua Americii. Ce tradiții respectă americanii de Ziua SUA

Pe 4 iulie, americanii sărbătoresc cu mare fast Ziua Independenței. Iată care sunt tradițiile pe care aceștia le respectă la 243 de ani de la Declarația de Independență.

Pe 4 iulie, americanii sărbătoresc cu mare fast Ziua Independenței. Iată care sunt tradițiile pe care aceștia le respectă la 243 de ani de la Declarația de Independență.

În Statele Unite ale Americii, ziua de 4 iulie este sărbătorită ca fiind Ziua Independenței. Pentru americani, Ziua Independenței este o sărbătoare ce se petrece în familie.

Ce tradiții respectă americanii de Ziua Americii?

În această zi, pe tot cuprinsul celor 50 de state americane şi oriunde s-ar afla în lume, americanii sărbătoresc cu mare fast, prin focuri de artificii, parade, concursuri de mâncat hot-dog, jocuri de baseball şi reuniuni de familie cu barbeque, pop-corn, multă bere şi coca-cola.

Activitățile asociate acestei zile includ concursurile de mâncat pepene verde și hot-dogi, precum și evenimente sportive, ca de exemplu jocuri de baseball, cursele „cu 3 picioare”, activitățile de înot și alte jocuri.

Ziua Independenței este o sărbătoare patriotică pentru celebrarea aspectelor pozitive ale Statelor Unite. Mulți politicieni apar la evenimentele publice pentru a-și exprima suportul pentru istoria, moștenirea și oamenii țării lor. Această zi marchează adoptarea Declaraţiei de independenţă, ratificată de Congres în 4 iulie 1776, prin care cele treisprezece colonii ale Marii Britanii din America de Nord s-au declarat independente faţă de Regatul Unit al Marii Britanii.

Mulți afișează steagul American în afara caselor sau clădirilor. Multe comunități se ocupă de jocuri de artificii care sunt, adesea, însoțite de muzică patriotică. Cele mai impresionante jocuri de artificii sunt televizate.

4 iulie – Ziua Independenței

Declaraţia de Independenţa a servit însă şi unui alt scop: ideile sale au inspirat un sprijin de masă în favoarea cauzei americane, insuflând oamenilor sentimentul propriei valori şi determinându-i să lupte pentru libertate personală, autoguvernare şi un loc demn în societate.

Idealurile de libertate individuală cuprinse în Declaraţie fuseseră deja exprimate de-a lungul timpului de mari gânditori, de la Aristotel şi John Lock la Sfântul Thomas D'Aquino.

Thomas Jefferson, autorul proiectului Declaraţiei, și-a expus filosofia drept o listă de plângeri la adresa Regatului Marii Britanii, aflat la acea vreme sub conducerea regelui George al II-lea, pentru a justifica astfel ruperea legăturilor între colonii şi patria-mamă.

Prima cauza de nemulţumire erau taxele prea mari plătite regatului britanic, numite “taxe fără reprezentare”, pentru că membrii coloniilor nu aveau drept de reprezentare în Parlamentul britanic.

Pentru a controla o eventuală rebeliune a coloniilor, regele George al II-lea a trimis trupe pe pământul american, iar coloniştii s-au mobilizat. Astfel, bătălia de la Concorde din 19 aprilie 1775 marchează începutul neoficial al Războiului de Independenţă.

Pe 7 iunie 1776, în cadrul Congresului Continental desfăşurat în Pennsylvania State House, Richard Henry Lee a făcut cea mai clară chemare la independență prin rezoluția pe care acesta a citit-o.

Mai presus de orice, americanii sărbătoresc această zi pentru a-și arăta recunoștința pentru libertatea și drepturile pentru care a luptat prima generație a multora din americanii de astăzi. Statuia libertății este un monument național care este asociat cu Ziua Independenței.

Statuia Libertăţii se află pe mica insulă Liberty din portul oraşului New York, la mică distanţă de insula Ellis. Aceasta insulă reprezintă punctul de sosire a mai mult de 12 milioane oameni în Statele Unite, şi este un simbol de bun venit pentru toată lumea, americani, vizitatori şi imigranţi.

Miss Liberty, oferită americanilor de poporul francez la 4 iulie 1884, a fost inaugurată la 28 octombrie 1886, iar preşedintele de atunci, Grover Cleveland, a acceptat statuia în numele poporului american rostind cuvintele: ''Nu vom uita niciodata că libertatea şi-a făcut casa aici şi nu vom neglija altarul său''.

În 1924, Statuia Libertăţii a fost decretată monument naţional, iar în 1984, parte a Patrimoniului Umanităţii listat de UNESCO pentru declaraţia de libertate, pace, drepturi ale omului şi democraţie pe care o face această capodoperă a spiritului uman.

Torţa pe care o ține în mâna dreaptă Miss Liberty simbolizează libertatea care luminează lumea, iar lanţul de la picioarele monumentului este un simbol al eliberării din sclavie. Pe tăbliţa din mâinile statuii scrie, cu cifre romane, 4 iulie 1776, ziua adoptării Declaraţiei de Independenţă. Astăzi se împlinesc 133 de ani de la inaugurarea Statuii Libertății și 243 de ani de la Declarația de Independență.

Citește și:

SUA, ZIUA NAŢIONALĂ: zeci de burgeri mâncaţi în 10 minute, artificii, drone şi spectacole incredibile în toate statele (VIDEO). 25% dintre americani nu au habar ce sărbătoresc pe 4 iulie!

TOT ce nu ştiai despre ZIUA STATELOR UNITE! 25% dintre americani nu au idee ce sărbătoresc pe 4 iulie

Sursă foto: 7-themes.com

Coreea de Nord acuză SUA că sunt determinate să impună sancţiuni în pofida discuţiilor dintre Dolnald Trump şi Kim Jong-... Reuters: Christine Lagarde nu este o tehnocrată, dar va aduce mai multă diplomaţie la BCE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei Joi, 31.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x