Antena Căutare

Afganistan: Explozii si focuri de mitraliera in capitala Kabul

Capitala afgana Kabul a fost zguduita duminica de mai multe explozii si focuri de mitraliera, fiind vizate numeroase ambasade occidentale, sediul Parlamentului si o baza NATO.

Insurgentii talibani au ocupat un hotel din centrul orasului Kabul, in apropierea Palatului prezidential si a numeroase ambasade occidentale, afirma surse locale, citate de CNN.

Potrivit CNN, peste zece explozii s-au inregistrat in Kabul, iar schimburile de focuri continuau la o ora dupa atacurile initiale. Ambasada americana din Kabul a anuntat ca exploziile continua in apropierea sediului misiunii diplomatice.

Focurile de arma au fost trase din mai multe puncte catre zonele diplomatice baricadate, in apropiere de ambasada americana si cea britanica. Martorii au precizat ca au vazut fum ridicandu-se din apropierea ambasadei Germaniei si au auzit explozii dupa ce mai multe cladiri din imprejurimi au fost atacate cu grenade.

Talibanii au revendicat atacurile din Kabul si au declarat ca actiuni asemanatoare au loc in provinciile afgane Paktia si Logar. Talibanii au declarat ca printre tintele atacurilor de duminica se mai numara ambasadele Marii Britanii si Germaniei, dar si sediul NATO.

foto: EPA/ Intact Image

SUA vor adopta noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord... Kim Jong Un, la primul sau discurs televizat: "Sa mergem inainte catre victoria finala"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x