Antena Căutare

Americanii şi talibanii s-ar apropia de un acord de pace în Afganistan, implicând ruperea relaţiilor între talibani şi Al-Qaida şi retragerea unor mii de militari americani

O propunere de acord de pace în Afganistan, implicând ruperea relaţiilor între talibani şi Al-Qaida, ar permite retragerea a mii de militari americani, potrivit presei americane, relatează AFP.

O propunere de acord de pace în Afganistan, implicând ruperea relaţiilor între talibani şi Al-Qaida, ar permite retragerea a mii de militari americani, potrivit presei americane, relatează AFP.

Un prim acord de pace ar urma să reducă numărul militarilor americani în Afganistan la 8.000 de oameni - de la 14.000 în prezent, scrie în ediţia de joi, cotidianul The Washington Post (WP). Talibanii s-ar angaja la un armistiţiu şi şi-ar întrerupe orice legătură cu gruparea jihadistă Al-Qaida.

”Cred că am ajuns la 80 sau 90% (dintr-un acord)”, a declarat un oficial amerian. ”Însă mai este un drum lung cu cele 10-20 de procente rămase”.

Potrivit Fox News, acest acord prevede negocieri de pace între talibani şi guvernul afgan.

Talibanii au refuzat ferm, până acum, să discute cu Guvernul preşedintelui afgan Ashraf Ghani, pe care-l consideră ilegitim, cu excepţia unei reuniuni recente la care reprezentanţi ai Guvernului au luat parte ”cu titlu personal”.

O nouă întâlnire între americani şi talibani ar urma să aibă loc în curând la Doha, în Qatar, după o precedentă rundă de negocieri încheiată la 8 iulie.

Talibani şi diverşi oficiali afgani de rang înalt s-au angajat atunci să stabilească o ”foaie de drum a păcii” în Afganistan.

Retragerea din Afganistan este una dintre promisiunile de campanie ale candidatului Donald Trump.

Sursa : news.ro

Aproximativ 6.500 de persoane evacuate în apropiere de oraşul britanic Manchester, în urma avarierii unui baraj din cauz... Breaking news: Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,8 a lovit coasta de vest a Indoneziei. Pericol de tsunami...
Zodii care iubesc persoana greșită pe 3 aprilie 2023. Nativii care au probleme pe plan amoros
Inima poate știe ce vrea, dar uneori cealaltă persoană nu simte același lucru. Ultimul lucru...
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023. Racii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Coafuri din anii ’70 care sunt iar la modă. La ce tunsori s-au întors femeile din lumea întreagă
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x