Antena Căutare

Amnesty International solicita Romaniei redeschiderea anchetei privind inchisorile CIA

Organizatia Amnesty International (AI) cere autoritatilor de la Bucuresti sa redeschida ancheta privind presupusa inchisoare a CIA de pe teritoriul Romaniei, dupa ce, joi, Associated Press si ARD au dezvaluit noi informatii in acest sens, inclusiv adresa centrului de detentie, informeaza AFP.

"Timp de mai multi ani, am cerut autoritatilor romane sa explice implicarea lor in programul CIA de extradari si detentie secreta (...) Romania trebuie sa raspunda acum la aceste acuzatii, potrivit carora un centru secret de detentie s-a aflat pe teritoriul sau. Simpla negare nu mai este de ajuns", a declarat Nicola Duckworth, directorul pentru Europa si Asia Centrala al AI.

"Romania trebuie sa efectueze acum o investigatie independenta, ampla si eficienta privind aceste dezvaluiri (...) Un refuz de a investiga rolul sau in programul de detentie secreta al CIA reprezinta o incalcare grava a angajamentelor Romaniei fata de drepturile omului", a adaugat Nicola Duckworth.

AP si ARD sustin ca fostul centru de detentie al CIA din Romania ar fi functionat in Bucuresti, in cladirea in care in prezent se afla Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Foto: adevarul.ro

Bruxelles: Olanda, presata sa accepte Romania si Bulgaria in Schengen... NASA: Noi urme de apa, descoperite pe Marte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x