Antena Căutare

Analiza BBC: Atentatul din Oslo, un nou 11 septembrie?

Asemeni Statelor Unite, pana in momentul atentatelor de acum 10 ani din New York si Washington, Norvegia nu a mai fost supusa, pana in prezent, unor atacuri teroriste de o asemenea amploare. Acest lucru a fost posibil nu pentru ca tara s-a protejat extrem de eficient impotriva unor asemenea incidente, ci pentru ca nu s-a implicat in conflictele internationale, scrie BBC, in editia online.


Societatea norvegiana este incredibil de deschisa. Politicienii si oamenii de afaceri de top colaboreaza cu oamenii obisnuiti intr-o maniera rar intalnita in alte colturi ale lumii. Putin sunt cei care au adresele si numerele de telefon la secret. Este o societate in care politicienii si celebritatile includ pe cartile lor de vizita adresele si numerele de telefon personale. Chiar si castigurile si averile sunt date publicitatii o data pe an.

Pentru cei din afara tarii, Norvegia pare sa duca un mod de viata mai mult decat linistit. Pentru norvegieni insa, acest model de societate deschisa a reprezentat nu numai un privilegiu, ci si o declaratie pentru restul lumii, o afisare publica a modului in care convietuirea in pace este posibila.

Bilantul atentatului cu bomba comis vineri in centrul capitalei norvegiene si al atacului armat din apropiere de Oslo, care a vizat o scoala de vara a organizatiei de tineret a Partidului Laburist aflat la putere, a crescut la cel putin 87 de morti.

sursa: Jurnalul

foto: EPA/ INtact Images

Renate Weber cere Comisiei Europene o reactie privind restrictiile impuse de Spania pentru romani... Wikileaks: Norvegia nu era pregatita pentru un atac terorist, desi fusese avertizaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x