Antena Căutare

Aproape un milion de contaminări în SUA, unde bilanţul covid-19 creşte cu 1.303 morţi la 56.000 de decese; Trump vrea să redeschidă şcolile până în vară

Aproape un milion de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus în Statele Unite de începutul epidemiei, potrivit Universităţii John Hopkins, relatează AFP.

Statele Unite au înregistrat luni 1.303 de morţi într-o zi din cauza covid-19, potrivit bilanţului universităţii, actualizat continuu.

TRUMP VREA REDESCHIDEREA ŞCOLILOR PÂNĂ ÎN VARĂ

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că vrea ca şcolile americane să se redeschidă înainte de vacanţa de vară, însă a subliniat că o decizie în acest sens le revine guvernatorilor statelor.

”Cred că vom vedea multe şcoli redeschizând chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp, iar acesta ar fi un lucru bun”, a declarat el într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

”Tinerii par să se descurce bine” în privinţa noului croonavirus, a subliniat miliardarul republican.

O majoritate a şcolilor americane a fost închisă în urmă cu mai multe săptămâni, în cadrul unor măsuride izolare menite săoprească epidemia care, la fel ca în întreaga lume, complică munca de acasă a multor părinţi.

În pofida acestor măsuri, pandemia a avansat rapid în Statele Unite, unde se înregistrează aproape un milion de cazuri şi 56.000 de morţi.

Însă ea pare să staţioneze, iar preşedintele, nerăbdător să relanseze economia, a prezentat în urmă cu zece zile un plan de ieşire din izolare.

În strategia susţinită de Casa Albă, şcolile urmează să fie redeschise abia într-o a doua fază, la celpuţin 15 zile după reluarea altor ativităţi economice.

Însă Trump a părut luni să respingă acest calendar.

”Ştiu că unii guvernatori nu sunt încă pregătiţi să-şi redeschidă statele, însă ar putea să fie pregătiţi să redeschidă şcolile. Este alegerea lor”, a declarat el.

Şcolile din mai multe ţări europene s-au redeschis deja - în Danemarca şi Norvegia -, iar alte ţări urmează să redeschidă şcoli în curând - în Franţa şi Olanda, de la 11 mai.

În pofida unor măsuri de precauţie anunţate, unii părinţi şi profesori rîmân îngrijoraţi, iar Parisul a anunţat că reluarea cursurilor urmează să aibă loc pe o bază voluntară.

Sursa : news.ro

Statul New York anulează alegerile prezidenţiale primare, din cauza pandemiei de coronavirus... Bilanţul covid-19 în Germania creşte cu 163 de morţi şi 1.144 de contaminări la 5.913 de decese şi 156.337 de cazuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x