Antena Căutare

Atena: Violente de strada, inaintea votarii austeritatii

Mii de greci au iesit pe strazile din centrul Atenei, la apelul sindicatelor si al opozitiei, pentru a protesta fata de noul plan de austeritate pe care Parlamentul urmeaza sa-l voteze.

UPDATE 18.55: Circa 25.000 de oameni protesteaza in centrul Atenei, potrivit unei estimari politiei. Unii manifestanti au fortat cordoanele de securitate si fortele de ordine au raspuns cu gaze lacrimogene

In noaptea de vineri spre sambata, Guvernul elen a aprobat noul plan de austeritate impus de "troica" (FMI, UE si Banca Central Europeana) pentru a debloca al doilea ajutor pentru Grecia, in valoare de 130 de miliarde de euro, iar duminica planul este supus votului in Parlament. Prin urmare, mii de greci, majoritatea simpatizanti ai Frontului sindical comunist Pame, au iesit in strada.

Principalele doua sindicate grecesti, Adedy pentru sectorul public si GSEE pentru cel privat, precum si stanga radicala au facut apel la aceasta manifestatie, in semn de protest fata de noile masuri de austeritate impuse de UE si FMI in schimbul unui nou imprumut.

Circa 3.000 de politisti au fost mobilizati, in conditiile in care protestele anterioare s-au soldat cu violente.

Foto: Intactimages / EPA

Bilantul negru al zapezii in Europa: 620 de morti... Cutremur de 4,2 grade in Elvetia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x