"Nu o găsesc şi nu ştiu dacă e vie." E strigătul unei mame care nu-şi găseşte copilul după explozia de la Manchester Arena. Un loc unde teroarea a lovit într-o mulţime inocentă.
"Unde sunt copiii noştri?", se întreabă zeci de părinţi. Întreaga noapte, Cristina Ionescu, o româncă din Bucureşti, nu a ştiut nimic despre soarta fiului ei, student în Regat. Abia târziu, dimineaţă, a reuşit să vorbească cu el. E teafăr. Însă, zeci de tineri sunt încă dispăruţi, iar pe reţelele de socializare sunt apeluri disperate. Deocamdată, dintre cei morţi, trei chipuri au fost făcute publice. O fetiţă de 8 ani, o adolescentă de 18 ani şi un tânăr de 26 de ani.
Printre răniţi, părinţii disperaţi îşi caută copiii. În noapte, oraşul e scufundat în teroare. Iar veştile încep să vină. O fetiţă de 8 ani este printre cei morţi. Rose venise cu colegii de şcoală să-şi vadă idolul. O altă victimă al cărei nume a fost oficial confirmat este o adolescentă de 18 ani. O adora pe cântăreaţa americană şi avea fotografii cu ea. Alţi 12 copii nevinovaţi sunt răniţi. În tribune au fost şi fiicele vedetei de la Manchester City, Pep Guardiola, însoţite de mama lor. Ele s-au salvat.
La porţile sălii de concerte s-au adunat ambulanţe, poliţie şi părinţi care îşi căutau copiii. Taxiurile au făcut curse gratuite pentru ei. Metropola britanică e un centru universitar cunoscut, unde studiază şi mulţi români. Din România, Cristina s-a temut pentru fiul ei, Bogdan - student la o Universitate din Manchester.
Tragedia din Manchester a răscolit aminitiri dureroase în sufletele unor părinţi care, în octombrie 2015, şi-au scos copiii din iadul de la Colectiv. 64 de tineri au murit atunci în Bucureşti. În Manchester, 22 de copii şi adolescenţi nu s-au mai întors acasă după un concert despre care ar fi trebuit să le povestească azi părinţilor.