Antena Căutare

Austeritatea scoate medicii portughezi in strada

Medicii portughezi au intrat in greva si pregatesc o manifestatie a "halatelor albe" impotriva masurilor de austeritate puse in aplicare de Guvernul de la Lisabona, in schimbul ajutorului financiar exceptional, in valoare de 78 de miliarde de euro, negociat anul trecut cu FMI si UE. Astfel, pentru a reduce consturile in domeniul Sanatatii, guvernul de centru-dreapta a decis in special reducerea orelor suplimentare si a rambursarii medicamentelor si renuntarea la anumite servicii.

Sprijinite de Ordinul Medicilor, sindicatele au facut apel la o greva de doua zile si spera intr-o participare puternica la manifestatia prevazuta la amiaza, ultima lor manifestatie la nivel national avand loc in urma cu 25 de ani. Medicii au anuntat insa ca vor fi asigurate, totusi, servicii minime, echivalente cu cele din zilele de sarbatoare.
Conform estimarilor Ministerului Sanatatii, daca va fi sprijinita de toti medicii, greva de doua zile ar putea provoca anularea a 400.000 de consultatii si a aproape 4.500 de operatii chirurgicale.

Sindicatele medicilor au lansat aceasta miscare pentru a protesta fata de reducerile bugetare in domeniul sanatatii, prevazute in acest an la 800 de milioane de euro.

Foto: Intactimages / EPA

Imagini EXCLUSIVE de la Fukushima!... Situatia politica din Romania, subiectul unei reuniuni speciale a Comisiei Europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x