Antena Căutare

Bilantul negru al zapezii in Europa: 620 de morti

Valul de frig si ninsori nu a lovit numai Romania, ci cea mai mare parte a sudului si estului Europei. In ultimele 24 de ore, s-au inregistrat cel putin sase decese, bilantul ajungand la 620 de morti, inclusiv in Rusia.

In Romania, autoritatile au anuntat trei decese din cauza hipotermiei in ultimele 24 de ore, ridicand bilantul valului de frig la 68 de morti.

Doua noi victime ale frigului s-au inregistrat duminica in Albania si una in Serbia, ridicand la 50 numarul deceselor in aceste zone. 11 oameni au murit in Bosnia, sapte in Kosovo, patru in Muntenegru, unde a fost decretata "Stare de urgenta", trei in Croatia si doi in Macedonia.

"Moartea alba" nu a ocolit Italia, unde frigul inregistrat de circa zece zile s-a soldat cu peste 45 de morti. In Franta, unde in mai multe departamente, in special in Corsica, au fost inregistrate temperaturi cuprinse intre -8 si -16 grade Celsius, frigul a ucis cel putin 14 persoane. Iar patru decese s-au contabilizat si in Germania.

Ucraina ramane tara cu cele mai multe decese, cel putin 135, dar autoritatile au incetat sa mai comunice cifrele de aproape o saptamana.

In Polonia, temperaturile scazute au ucis 82 de persoane, in Rusia au murit 46 de persoane de la inceputul lui februarie, in Lituania, 24, in Letonia, 10, si in Estonia, o persoana.

In cazul vecinilor de la sud de Dunare, in Bulgaria, gerul a provocat moartea a cel putin 30 de persoane, iar in Cehia au murit 25. Alte 16 persoane au decedat in Ungaria, cinci in Slovacia si cinci in Grecia.

Spania: Bataie generala intre "indignati" si politie, din cauza austeritatii... Atena: Violente de strada, inaintea votarii austeritatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x