Antena Căutare

Bloomberg: Wuhanul descoperă în continuare bolnavi asimptomatici de Covid-19, pe care nu-i raportează oficial, dezvăluie o revistă locală

Oameni sunt în continuare testaţi pozitiv cu noul coronavirus la Wuhan, la patru zile după ce China a anunţat că nu mai sunt cazurii noi în epicentrul său, potrivit unei reviste locale, un lucru care provoacă îngrijorări cu privire la faptul că virusul se răspândeşte în continuare în oraş, relatează Bloomberg.

”Există în continuare câteva sau o duzină de persoane asimptomatice zilnic”, a declarat un oficial de la Centrul chinez de Control şi Prevenţia Bolilor, citat într-un articol publicat luni de revista Caixin, referindu-se la persane care poartă virusul, dar care nu prezintă simptome.

”Nu putem stabili dacă transmiterea a fost întreruptă complet la Wuhan”, afirmă acest oficial.

Persoane care au contractat virusul, dar nu prezintă simptome - tuse, febră, dureri musculare - au fost semnalate în mai multe ţări, după ce agentul patogen s-a răspândit în aproape toată lumea, omorând peste 14.700 de persoane şi îmbonăvind peste 340.000.

Aceşti purtători asimptomatici par să poată transmite virsul altora, potrivit unor experţi, ceea ce complică eforturile în vederea opririi răspândirii bolii.

Spre deosebire de alte ţări, precum Coreea de Sud, care înregistrează toate persoanele testate pozitiv drept cazuri confirmate, China nu include infecţiile asimptomatice în bilanţul oficial.

Beijingul nu dezvăluie numărul persoanelor din această categorie, alimentând temeri cu privire la faptul că mult trâmbiţata scădere la zero a noilor cazuri de săptămâna trecută ar putea să nu aibă nicio valoare.

Până la sfârşitul lui februarie, peste 43.000 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, fără să prezinte imediat simptome, a dezvăluit în ediţia de duminică South China Morning Post (SCMP), citând informaţii clasificate ale Guvernului chinez.

Cazurile asimptomatice de la Wuhan au fost descoperite după ce pacienţi au fost internaţi în spitale pentru a fi ţinuţi sub observaţie medicală, după ce s-au aflat în contact strâns cu cazuri confirmate, au lucrat în locuri de carantină sau în locuri cu risc mare de expunere, scrie Caixin.

Odată identificate, ele sunt izolate timp de două săptămâni şi clasificate drept cazuri confirmate în cazul în care prezintă simptome.

Medici şi infirmieri trimişi la Wuhan pleacă acum din oraş, după ce bilanţul noilor infecţii a scăzut la zero, însă oficiali de la Centru au fost îndemnaţi să mai rămână o perioadă, în contextul în care Beijingul este îngrijorat de situaţia de la Wuhan şi din regiunea Hubei, scrie Caixin.

Islanda - care a anunţat că a testat o proporţie mai mare de locuitori decât orice altă ţară - a descoperit că aproape jumătate dintre persoanele testate pozitiv nu aveau simptome de covid-19, a declarat pentru BuzzFeed News epidemiologul-şef islandez Thorolfur Gudnason.

Potrivit unor date obţinute de SCMP, o treime dintre persoanele testate pozitiv în China la vremea respectivă prezenta simptome cu întârziere sau deloc.

Sursa : news.ro

Exclusiv. Flashmob în ciuda coronavirusului, la un azil de bătrâni din Spania! Româncă angajată: „Aici, COVID-19 ar înse... Actriţa italiană Lucia Bosé a murit la vârsta de 89 de ani din cauza Covid-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x