Antena Căutare

Boris Johnson promite să protejeze drepturilor celor 3,8 milioane de cetăţeni europeni din Marea Britanie

Boris Johnson promite să protejeze drepturile celor aproximativ 3,8 milioane de cetăţeni europeni instalaţi în Regatul Unit, care să poată să continue să trăiască în ţară, inclusiv în cazul unui Brexit fără acord (”no deal”) la 31 octombrie. ”Trebuie să veghem ca drepturile cetăţenilor UE sunt protejate”, afirmă Johnson

Boris Johnson, favoritul la succesiunea premierului britanic Theresa May, a propus joi un nou sistem - cu puncte - în vederea ”controlării” imigraţiei, o temă centrală în votul britanicilor în favoarea Brexitului în referendumul din 2016, relatează AFP.

Johnson luptă împotriva ministrului de Externe Jeremy Hunt pentru a ocupa postul de lider al Partidului Consevator, căruia îi revine postul de premier dar şi spinosul dosar al Brexitului, programat cel mai târziu la 31 octombrie.

În cazul în care va obţine o victorie, Boris Johnson intenţionează să implementeze un nou sistem de imigraţie cu puncte - o propunere pe care a evocat-o deja în trecut, dar cu privire la care Theresa May şi-a exprimat îndoiala.

”Trebuie să fim mai deschişi imigraţiei persoanelor înalt calificate, ca cercetătorii, dar trebuie să asigurăm totodată publicul că, atunci când părăsim UE, controlăm numărul imigranţilor necalificaţi care vin în ţară”, anunţă fostul primar al londrei, susţinătprul unui Brexit dur, într-un comunicat.

”Trebuie să fim mai duri cu cei care abuzează de ospitalitatea noastră”, subliniază el. ”Alte ţări, ca Australia, au sisteme excelente şi trebuie să tragem concluzii”.

Boris Johnson promite, totodată să protejeze drepturile celor aproximativ 3,8 milioane de cetăţeni europeni instalaţi în Regatul Unit, care să poată să continue să trăiască în ţară, inclusiv în cazul unui Brexit fără acord (”no deal”) la 31 octombrie, aşa cum a garantat Theresa May.

”Trebuie să veghem ca drepturile cetăţenilor UE sunt protejate”, afirmă Johnson, care adaugă că va acţiona ”imediat” pentru ca ”oamenii să nu-şi mai facă griji” în privinţa prezenţei lor pe teritoriul britanic.

Într-o reacţie faţă de aceste anunţuri, Migration Watch, un grup de presiune care militează împotriva ”consolidării imigraţiei”, şi-a exprimat dezamăgirea.

”Această declaraţie ocoleşte toate problemele-cheie. Nu este deloc vorba despre o reducere a soldului migratoriu şi cu atât mai puţin despre modul în care am putea să ajungem la acest lucru”, denunţă grupul într-un comunicat.

Boris Johnson şi Jeremy Hunt urmează să fie departajaţi de către 160.000 de membri ai Partidului Conservator.

Numele învingătorului urmează să fie anunţat la 23 iulie, iar acesta va prelua funcţiile a doua zi.

Incapabilă să pună în aplicare Brexitul, Theresa May şi-a anunţat, la sfârşitul lui mai, demisia.

Sursa : news.ro

Grupul extremist din Parlamentul European al euroscepticului britanic Nigel Farage s-a desfiinţat... Imaginile sunt la fel de dure! Angela Merkel a tremurat incontrolabil pentru a doua oară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x