BREAKING NEWS. 26 de MORȚI și alte 90 de persoane rănite. Autoritățile au intrat în alertă de gradul zero!

Un dublu atentat sinucigaş a avut loc luni în Bagdad, 26 de persoane fiind ucise, iar alte 90 de persoane fiind rănite, au anunţat autorităţile.

Potrivit generalului Saad Maan, purtător de cuvânt al Joint Operations Command (care include armata şi poliţia), atentatul a fost comis de două persoane care au detonat veste cu explozibili în piaţa Tayyaran din centrul Bagdadului. În această piaţă aglomerată au mai avut loc atacuri anterior.

Un fotograf al AFP aflat la locul atentatului a spus că mai multe ambulanţe au ajuns acolo şi că forţele de securitate s-au desfăşurat în număr mare.

Atacul nu a fost revendicat încă, dar majoritatea atentatelor de acest fel care au loc în Irak sunt organizate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Acest dublu atentat sinucigaş a avut loc după ce un atentat similar a fost comis sâmbătă în Bagdad. Acesta a avut loc în apropierea unui punct de control al forţelor de securitate din nordul Bagdadului.

În decembrie, Irakul a anunţat „finalul războiului" cu gruparea jihadistă Stat Islamic, însă celule jihadiste sunt încă active în nordul capitalei irakiene.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri