Antena Căutare

Cea mai proastă veste pentru șoferi! Folosirea telefonului mobil în mașină va fi interzisă definitiv în... Franța! Nu poți vorbi nici cu handsfree!

Folosirea telefoanelor mobile în maşini, chiar şi când acestea sunt oprite, este interzisă în Franța. Astfel, devine prima țară din Uniunea Europeană care adoptă această lege. În esența, e drastică, dar e o măsură preventivă extrem de utilă.

Conform unei decizii luate în februarie, conducătorii auto care circulă în Franța vor avea interzis să folosească telefonul mobil în automobil. Indiferent dacă mașina este în mers sau staționată. Există însă și o excepție.

Telefonul poate fi folosit în situația în care autovehiculul se află într-o parcare special amenajată. Excepția se referă la situaţia în care autovehiculul s-a defectat sau când a fost implicat într-un accident. Din fericire, legea nu se aplică și pentru pasagerii mașinilor, scrie Playtech.ro.

Francezii au interzis și handsfree în 2015. În iunie a anului 2015, autoritățile din Franța au anuntat că utilizarea dispozitivelor mâini libere cu fir (handsfree) la volan va fi interzisă. La vremea respectivă era permisă utilizarea dispozitivelor mâini libere cu Bluetooth, fără fir. Acum, cu noile reglementări, nici măcar cu un asemenea dispozitiv un conducător auto nu va putea folosi un telefon în incinta unei mașini.

Un caz de-a dreptul cutremurător! 200 de muncitori est-europeni, printre care şi români, au fost ținuți în sclavie de c... Războiul stă să izbucnească! Rusia emite paşapoarte cu locul de naştere "Republica Moldovenească Nistreană": &...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x