Căutare Live

Cel puţin 40 de persoane au murit în Libia în urma unui raid aerian asupra unui centru de detenţie pentru migranţi

Acesta este cel mai grav raid aerian de când forţele din est ale generalului Khalifa Haftar au lansat o ofensivă acum trei luni cu trupe la sol şi aeronave pentru a prelua controlul asupra capitalei controlate de guvernul recunoscut internaţional. Conflictul a început după ce Muammar Gaddafi a fost înlăturat de la putere în 2011.

Cel puţin 40 de persoane au murit şi alte 80 au fost rănite în urma unui raid aerian asupra unui centru de detenţie pentru migranţi în capitala libiană Tripoli, conform The Guardian.

Acesta este cel mai grav raid aerian de când forţele din est ale generalului Khalifa Haftar au lansat o ofensivă acum trei luni cu trupe la sol şi aeronave pentru a prelua controlul asupra capitalei controlate de guvernul recunoscut internaţional.

Conflictul a început după ce Muammar Gaddafi a fost înlăturat de la putere în 2011.

Malek Mersek, purtătorul de cuvânt al serviciilor medicale de urgenţă, a declarat că 40 de persoane au fost ucise şi 80 rănite la centrul de detenţie din suburbia Tajoura, care este situat aproape de o bază militară.

Osama Ali, purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă, a declarat pentru AFP că 120 de migranţi se aflau în centru în momentul în care a fost lovit. El a adăugat este posibil ca mai multe persoane să fi decedat, astfel numărătoarea actuală este „o analiză preliminară”.

Guvernul de la Tripoli a informat într-un comunicat că zeci de persoane au fost ucise şi rănite într-un atac „al criminalului de război Khalifa Haftar”.

Agenţia de refugiaţi a ONU din Libia a condamnat atacul.

În fotografii pot fi văzuţi migranţii africani fiind operaţi la spital. Unii dintre ei sunt în paturi, unii acoperiţi de praf sau cu membrele bandajate.

Libia este un punct de plecare important pentru migranţii care se îndreaptă spre Italia, însă mulţi sunt prinşi de garda de coastă a ţării susţinută de UE.

Luni, Armata Naţională Libiană (LNA) a generalului Haftar a informat că va începe raiduri aeriene asupra unor ţinte din Tripoli după ce „căile tradiţionale” ale războiului au fost epuizate.

Un oficial al LNA a negat că forţele sale ar fi lovit centrul de detenţie, afirmând că miliţiile aliate cu Tripoli sunt responsabile de atac

Sursa : news.ro

Citește și
colaj de footgrafii cu raed arafat si vaccin
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Colaj cu Sânziana Buruiană, îmbrăcată în roz
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
colaj de fotografii cu liviu varciu cu masca la spital si acasă
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Mai multe articole
Tânără ținută cu zgarda la gât și obligată să mănânce resturile menajere lăsate de patronul la care era angajată: „Era p... Eclipsă totală de Soare. 2.000 de dolari biletul pentru a urmări fenomenul spectaculos din deșert...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri