Antena Căutare

China SCAPĂ de coronavirus! Numărul noilor cazurilor de contaminare este uimitor!

China pare că scapă de coronavirus. Această țară a raportat, vineri, doar opt noi cazuri de infectare cu noul virus, cea mai scăzută cifră de la începutul publicării de statistici asupra epidemiei, la mijlocul lunii ianuarie. 

China SCAPĂ de coronavirus! Numărul noilor cazurilor de contaminare este uimitor!
China SCAPĂ de coronavirus! Numărul noilor cazurilor de contaminare este uimitor! | profimediaimages.ro

Din totalul de opt noi cazuri, cinci au fost înregistrate în orașul Wuhan, epicentrul bolii COVID-19, unde virusul a apărut la sfârșitul lui 2019, potrivit Agerpres.

Celelalte trei contaminări înregistrate - două la Shanghai și una la Beijing - au fost raportate la persoane provenite din străinătate. Naționalitatea lor nu a fost dezvăluită.

În prezent, bilanțul negru în China este de 3.189 de morți din cauza coronavirusului, iar numărul celor infectați a ajuns la 80.824.

Miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că epidemia de Covid-19 poate fi caracterizată ca pandemie. Numărul deceselor la nivel mondial a depăşit 5.400.

Pandemiile nu au legătură cu gravitatea bolii, ci cu răspândirea geografică. Potrivit OMS, o pandemie este declarată când o boală nouă pentru care oamenii nu au imunitate se răspândeşte în lume peste aşteptări.

De aici a plecat totul! China a mințit omenirea! Primul caz de coronavirus: 17 noiembrie 2019! Rețineți: 17 noiembrie 2019!!!

Odată declarată pandemia, este tot mai posibil că răspândirea la nivelul comunităţii va avea loc, iar guvernele şi sistemele sanitare trebuie să se asigure că sunt pregătite.

O epidemie, de cealaltă parte, este o creştere subită a cazurilor unei boli care poate fi atribuită unei ţări sau comunităţi.

Între pandemiile care au afectat omenirea se numără: H1N1 (2009), HIV (1981), gripa spaniolă (1918), ciuma bubonică (1347) şi varicelă (1870).

„Sunt medic și m-a înhățat coronavirusul! Astea sunt simptomele COVID-19, pe zile! Așa mi-a modificat plămânii! Mi-am go... ”Mamă, ce pumn i-am dat cancerului!”. 9 ani. Cel mai curajos băiețel din lume. I-au scos ficatul, l-au pus la loc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x