Căutare Live

Cinci marinari de la bordul portavionului USS Theodore Roosevelt, testaţi din nou pozitiv cu noul coronavirus, evacuaţi împreună cu alţi 20 de militari cu care au intrat în contact

Cinci marinari de la bordul portavionului USS Theodore Roosevelt au fost evacuaţi de pe navă după ce au fost testaţi - din nou - pozitiv cu noul coronavirus, în pofida unei izolări de două săptămâni pe Insula Guam, a declarat o sursă oficială pentru AFP.

Acest oficial de rang înalt a solicitat protecţia anonimatului, confirmând dezvăluiri făcute de cotidianul The New York Times (NYT), potrivit căruia cel puţin un marinar a fost evacuat de la bordul portavionului nuclear.

Cei cinci marinari au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus după ce echipajul navei, afectat de o epidemie galopantă de covid-19, a fost evacuat în martie pe Insula Guam, la Oceanul Pacific.

Ei au fost plasaţi în carantină şi au fost consideraţi vindecaţi, după ce au fost testaţi negativ în două rânduri.

La fel ca cea mai mare parte a echipajului, ei au revenit la bordul navei, care se pregăteşte să plece pe mare, însă le-au reapărut simptome şi au fost testaţi din nou.

Aproximativ 20 de marinari, cu care aceştia s-au aflat în contact, au fost evacuaţi şi ei.

Contactată, Marina americană (US Navy) a refuzat să comenteze.

O sursă militară a subliniat, sub protecţia anonimatului, că cei 2.900 de marinari care s-au întors deja la bordul USS Theodore Roosevelt poartă toţi mască - în permanenţă - şi respectă cât pot de bine distanţarea socială.

”Este un mediu foarte diferit de cel de la momentul apariţiei epidemiei” covid-19, a subliniat această sursă.

US Navy - acuzată iniţial de faptul că a subestimat situaţia la bordul USS Theodore Roosevelt - a rămas foarte discretă cu privire la starea sănătăţii echipajului, după ce toţi marinarii portavionului au fost testaţi la sfârşitul lui aprilie.

În total, 1.000 de marinari au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, iar peste 25% dintre ei sunt consideraţi vindecaţi, a subliniat sursa militară citată.

Un marinar a murit din cauza unor complicaţii legate de covid-19.

Pentagonul, care vrea să evite să se arate vulnerabil, vrea ca portavionul să plece cât mai repede în misiuni de patrulare la Oceanul Pacific, menite să contracareze ambiţiile Chinei în regiune.

Citește și
fundal albastru si chenare galbene in care sunt simbolurile zodiilor
Horoscopul zilei de mâine, 6 decembrie. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate. Ce au pregătit astrele pentru zodia ta
Horoscopul zilei de mâine, 6 decembrie. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate. Ce au pregătit astrele pentru zodia ta
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu sfantul nicolae, o femeie, lumanari si o biserica din romania
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Mai multe articole

Sursa : news.ro

SUA atribuie Statului Islamic atacul de la spitalul din Kabul, soldat cu 16 morţi, inclusiv doi nou-născuţi... Un vaccin împotriva covid-19 la scară largă, abia peste doi ani, estimează directorul Novartis Vas Narasimhan...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri