Antena Căutare

Comisia Europeană: Votul de neîncredere primit de Guvernul Republicii Moldova transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă. Necesitatea reformelor nu a dispărut odată cu votul pentru căderea Guvernului

Votul de neîncredere primit de Guvernul Republicii Moldova transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă, iar necesitatea reformelor, în special în domeniul judiciar, nu a dispărut odată cu votul pentru căderea Guvernului, a declarat marţi un purtător de cuvânt al CE.

”Votul de neîncredere primit de Guvernul Republicii Moldova ca urmare a problemelor legate de procesul de selecţie a procurorului general transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă din ţară. Coaliţia a demarat o serie de iniţiative pentru îndeplinirea angajamentelor-cheie asumate în luna iunie, în special în domeniile luptei împotriva corupţiei, independenţei sistemului judiciar şi a investigării fraudelor bancare. Necesitatea unor astfel de reforme nu a dispărut odată cu votul pentru căderea Guvernului”, a declarat marţi Maja Kocijancic, purtător de cuvţnt al CE pentru probleme de politivcă externă şi de securitate.

Ea a precizat că parteneriatul Uniunii Europene va rămâne concentrat pe furnizarea de beneficii palpabile cetăţenilor moldoveni.

”În acest spirit, UE se angajează să colaboreze cu cei din Republica Moldova care susţin procesul de reformă care este la baza Acordului nostru de asociere, în special în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, indiferent de afilierea politică, asigurând independenţa sistemului judiciar şi depolitizarea instituţiilor statului. Vom continua să ne bazăm relaţia cu Republica Moldova pe principiul condiţionalităţii şi al respectării statului de drept şi a standardelor democratice”, a spus purtătorul de cuvânf al CE.

Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu a picat marţi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSRM a fost adoptată, cu susţinerea parlamentarilor PDM, anunţă unimedia.info.

Sursa : news.ro

Primele declarații ale istoricului Oleg Sokolov după ce și-a tranșat iubita: acesta se deghiza adesea în Napoleon Bonapa... Cincizeci şi unul de copii şi trei educatori, răniţi într-un atac cu sodă caustică într-o grădiniţă în sud-vestul Chinei...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x