Căutare Live

Coreea de Nord confirmă summit-ul dintre Vladmir Putin şi Kim Jong-Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va vizita Rusia pentru un summit cu preşedintele rus Vladimir Putin, a informat presa de stat de la Phenian, scrie Reuters.

kim jong-un

Twitter

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va vizita Rusia pentru un summit cu preşedintele rus Vladimir Putin, a informat presa de stat de la Phenian, scrie Reuters.

Kim caută prin această vizită să îşi mărească susţinerea străină pentru planurile sale de dezvoltare economică, în urma eşecului celui de-al doilea summit cu preşedintele american Donald Trump din februarie de la Hanoi.

Agenţia de stat KCNA a informat că această vizită va avea loc „în curând” însă nu a oferit alte detalii.

Putin şi Kim se vor întâlni până la sfârşitul lui aprilie, conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Principalul consilier al lui Kim Jong-un, Kim Chang Son, a fost văzut în Vladivostok duminică, conform agenţiei sud-coreene Yonhap, ducând astfel la speculaţii că summit-ul ar putea avea loc în acest oraş pe 24 sau 25 aprilie.

NK News, o grupare care urmăreşte Coreea de Nord, a publicat fotografii pe site-ul său cu pregătirile care au loc la Vladivostok în acest sens la Universitatea Federală din Estul Îndepărtat iar muncitorii pot fi văzuţi cum plasează steagurile Coreei de Nord şi ale Rusiei.

După eşecul summit-ului de la Hanoi, Kim cel mai probabil doreşte să arate că încă este căutat de liderii internaţionali şi că are la dispoziţie mai multe opţiuni, a afirmat Artyom Lukin, profesor la universitatea din Vladivostok.

„Kim nu vrea să pară prea dependent de Washington, Beijing sau Seul. În ceea ce priveşte Rusia, summit-ul Putin-Kim va reafirma statutul Moscovei de actor important în peninsula coreeană. Această întâlnire este importantă pentru prestigiul internaţional al Rusiei”, a precizat el.

Sursa: News.ro

Era pe cale să își sărute soțul la nunta lor, când a apărut încă o mireasă! Fosta iubită a mirelui s-a așezat în genunch... Atacurile din Sri Lanka au fost revendicate! Cine s-a aflat în spatele masacrului în care au murit 321 de persoane, iar ...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri