Antena Căutare

Curtea Europeană de Justiţie a hotărât că apelurile efectuate către 112 de pe telefoane fără SIM trebuie să fie localizate

Curtea Europeană de Justiţie a transmis joi o hotărâre referitoare la legislaţia Uniunii Europene privind apelurile către numărul de urgenţă 112, potrivit site-ului European Emergency Number Association.

Curtea Europeană de Justiţie a transmis joi o hotărâre referitoare la legislaţia Uniunii Europene privind apelurile către numărul de urgenţă 112, potrivit site-ului European Emergency Number Association.

Curtea a estimat că apelurile efectuate de pe telefoane fără cartele SIM către 112 trebuie să se supună prevederilor Articolului 26 din Directiva privind serviciul universal şi drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele şi serviciile electronice de comunicaţii.

Aceasta prevede că toate apelurile efectuate către numărul unic european de urgenţă 112 trebuie să fie localizate. Astfel, când statele membre ale Uniunii Europene permit ca apelurile de urgenţă să fie efectuate de pe telefoane fără SIM, informaţii privind locul de unde acestea sunt făcute trebuie să fie oferite serviciilor de urgenţă. Dacă nu fac acest lucru, vor fi considerate nesupuse legislaţiei europene în vigoare.

În prezent, apelurile de urgenţă de pe telefoane fără SIM pot fi efectuate în 20 de state membre UE, iar această hotărâre a Curţii nu le impune celorlalte să facă acelaşi lucru.

Publicarea hotărârii vine după un incident petrecut în 2013, în Lituania, când o fată a sunat de zece ori serviciile de urgenţă după ce a fost răpită. Nici locul în care se afla, nici numărul de telefon nu au putut fi determinate, iar fata a murit.

Sursa : news.ro

Există monstrul din Loch Ness? Ce a descoperit un grup de cercetători... Johnson a promis că nu va amâna Brexitul: Mai bine mort într-un şanţ...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x