Antena Căutare

Decizie fără precedent! Mașinile diesel vechi, din Germania, interzise în oraș: ”Este o zi mare pentru aerul pur”

Justiţia germană a deschis marţi calea interzicerii circulaţiei vehiculelor diesel în oraşe, în anumite condiţii, o măsură foarte dezbătută în ţara în care a văzut lumina zilei această tehnologie.

Justiţia germană a deschis marţi calea interzicerii circulaţiei vehiculelor diesel în oraşe, în anumite condiţii, o măsură foarte dezbătută în ţara în care a văzut lumina zilei această tehnologie.

Curtea administrativă federală, cu sediul la Leipzig, a respins cererile formulate de landurile Baden-Württemberg şi Reniania de Nord Wesfalia, aruncând milioane de automobilişti în incertitudine.

Această decizie priveşte în mod direct oraşele Stuttgart şi Düsseldorf, unde aceste măsuri vor putea de-acum să fie implementate, însă trimite de asemenea un semnal puternic la nivel naţional, unde zeci de oraşe depăşesc pragurile autorizate de poluare a aerului.

Hotărârea Curţii administrative federale prevede detalii în vederea aplicării, excepţii vizând artizani şi o implementare progresivă a acestor interdicţii. Astfel, la Stuttgart, ele nu vor putea să intre în vigoare înainte de septembrie 2019 în cazul vehiculelor diesel cu norma Euro 5, comercializate până în 2015.

”Este o zi mare pentru aerul pur”, a reacţionat, la Leipzig, Jürgen Resch, şeful asociaţiei pentru protecţia mediului DUH, aflată la originea acestei proceduri vizând să oblige autorităţile locale să înăsprească lupta împotriva poluării.

"Proprietarii de vehicule diesel cele mai vechi - adică cele care nu corespund normei Euro 6 - ”nu mai pot să fie siguri că vor putea să circule în oraşe în orice moment, 365 de zile pe an”, a subliniat cabinetul de consultanţă EY.

Potrivit calculelor cabinetului, peste zece milioane de maşini care rulează în Germania sunt - potenţial - vizate. Aproximativ 70 de oraşe germane prezentau, în 2017, niveluri de dioxid de carbon care depăşeau pragul anual mediu de 40 de micrograme pe metru cub, impus de Uniunea Europeană (UE), potrivit Biroului Federal al Mediului.

Oraşele Munchen, Stuttgart şi Koln sunt cele mai afectate.

Sfântul Mormânt de la Ierusalim se află în pericol! Ce se întâmplă în locul unde a fost înmormântat Iisus ! „Vor să împi... TRAGEDIA anunțată la primele ore ale dimineții. Peste 20 de MORȚI. „Bestia din Est” este acum ÎN ROMÂNIA!!!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x