Antena Căutare

Doi italieni au vrut să ajungă la Cracovia și s-au trezit la Craiova. Cum a fost posibil și ce au făcut

Un cuplu de italieni a avut parte de o surpriză neplăcută în concediu. Cei doi doreau să își petreacă vacanța în Cracovia, un oraș din Polonia, dar operatorul de la agenția de turism cu care au colaborat a făcut o încurcătură. Astfel, operatorul a confundat Cracovia cu Craiova, din cauza asemănării denumirilor.

Colaj cu turiști, Craiova și Cracovia Galerie
Paola și Massimo, din zona Florența, au vrut să zboare la Cracovia, în Polonia, așa că au contactat o agenție de turism pentru un bilet de avion | Shutterstock

„Am avut un șoc când am coborât din avion și am realizat că suntem în România!", au spus cei doi turiști italieni care doreau să ajungă în Cracovia și s-au trezit la Craiova, potrivit Gazzettino del Chianti.

Deja a devenit ceva obișnuit ca oamenii, inclusiv celebritățile, să confunde Budapesta cu Bucureștiul. În urmă cu câțiva ani, starul pop Robbie Williams și-a promovat concertul de la Budapesta prin înregistrarea concertului său la București. Robert O. Work, adjunctul secretarului american al Apărării de la acea vreme, a vorbit despre Budapesta în loc de București la ceremonia de deschidere a bazei de rachete de la Deveselu.

De asemenea, în urmă cu mai mult timp UEFA a ales Bucureștiul în loc de Budapesta ca loc de desfășurare a meciului Ungaria-Portugalia. Totodată, șase fani francezi ai fotbalului au crezut că merg la Budapesta pentru meciul Franța-Ungaria, apoi au ajuns la București.

Citește și: VIDEO! Budapest, Bucharest, pe-acolo: Cum a reușit Rihanna să confunde Ungaria cu România

Au vrut să ajungă la Cracovia și s-au trezit la... Craiova. Cum a fost posibilă o astfel de încurcătură și ce au făcut turiștii care au ajuns la o mie de kilometri distanță față de destinația planificată

Cazul unui cuplu de italieni seamănă cu aceste situații. Paola și Massimo, din zona Florența, au vrut să zboare la Cracovia, în Polonia, așa că au contactat o agenție de turism pentru un bilet de avion. Cei doi italieni au plecat sâmbătă de pe aeroportul din Bologna, dar au aterizat la Craiova, la o mie de kilometri distanță de destinația planificată. Personalul agenției de turism a confundat Cracovia cu Craiova, orașul oltenesc.

Italienii au văzut că pe bilet scria Craiova, dar au crezut că așa se scrie în polonă. Abia când au ajuns la aeroportul din Craiova italienii și-au dat seama că nu se aflau acolo unde ar fi trebuit să fie.

"Am avut un șoc când am coborât din avion și ne-am dat seama că ne aflam în România!" - au spus ei.

Citește și: Notă de plată uriașă în Grecia pentru o duzină de stridii și patru băuturi. Cât a plătit un cuplu pentru o oră la terasă

Cei doi tutiși au sunat imediat la agenția de turism penttru a anunța eroarea. Reprezentanții agenției le-au promis că vor încerca să îi ducă cumva la Cracovia, dar nu s-a putut deoarece nu există un zbor direct între cele două orașe, iar transferurile ar fi costat foarte mulți bani, dar și timp.

Astfel, cei doi italieni doreau să petreacă o săptămână în orașul polonez au luat hotătârea de a petrece concediul la Craiova pentru a nu irosi timpul pe drumuri.

Citește și: Fața ascunsă a Clujului. Turiștii spun că orașul ”nu pare din România”, dar puțini au cunoscut cel mai rușinos loc al municipiului

Italienii au căutat un hotel și au decis să-și petreacă sejurul în orașul din România.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x