In cele din urma, posibilul accident a fost evitat, gratie vigilentei controlorilor de trafic. Sursa citata a anuntat, initial, ca aeronava romaneasca ar fi apartinut Tarom. Dupa ce o reprezentanta a companiei aeriene a negat acest lucru, reprezentantii Tarom au revenit cu un comunicat de presa, anuntand ca aeronava implicata in incident era operata de companie.
In comunicatul de presa al companiei se arata ca turnul de control israelian a cerut si altor doua avioane sa faca un survol similar: "Aeronava Tarom, de tip Boeing 737 - 300, cu 91 de pasageri la bord, a survolat aeroportul, respectand procedurile de zbor si solicitarea turnului de control si a aterizat, ulterior, in deplina siguranta", afirma, in comunicat, Biroul de presa al companiei, adaugand ca avionul a avut o intarziere de noua minute fata de ora la care era programat sa ajunga.
Reprezentantii Tarom mai spun ca procedura de survol facuta de avionul Tarom este una "standard", care "nu pune in pericol in niciun fel siguranta zborului". Mai mult, reprezentantii companiei sustin ca situatia de pe aeroportul din Tel Aviv nu este considerata un incident din punct de vedere al procedurilor de siguranta de zbor ale Tarom.