Antena Căutare

Egipt: "Amr Moussa nu exclude o eventuala candidatura la presedintie"

Secretarul general al Ligii Arabe, Amr Moussa, nu exclude posibilitatea de a candida la succesiunea actualului presedinte egiptean Hosni Mubarak, estimand totusi ca acesta va ramane la putere pana la sfarsitul mandatului.

"Nu cred ca va pleca. Cred ca va ramane pana la sfarsitul lunii august"


Intrebat in legatura cu posibila sa candidatura la viitoarele alegeri prezidentiale, prevazute pentru luna septembrie, Amr Moussa a raspuns: 'De ce as spune nu?'. 'Sunt la dispozitia tarii mele, desigur. Vom vedea insa care vor fi evolutiile politice. Sunt pregatit sa servesc ca un cetatean care are dreptul de a fi candidat', a declarat secretarul general al Ligii Arabe.

Amr Moussa nu a exclus nici posibilitatea de a face parte dintr-un eventual guvern de tranzitie, pronuntandu-se pentru "un consens national". "Nu putem ignora forte politice, inclusiv Fratii Musulmani", principala miscare de opozitie din Egipt, a indicat Amr Moussa.

In opinia sa, pentru Egipt va fi "decisiva" ziua de vineri, cand sunt prevazute noi manifestatii la apelul miscarii de contestare care spera sa mobilizeze un milion de persoane dupa rugaciunea musulmana saptamanala si sa provoace plecarea lui Mubarak.

sursa:Jurnalul.ro

Egiptenii asteapta demisia lui Mubarak. Atac cu rachete in El-Arich... UE nu va vota aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, in februarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x