Antena Căutare

Egiptenii asteapta demisia lui Mubarak. Atac cu rachete in El-Arich

Opt morti si 900 de raniti este ultimul bilant al luptelor de strada din Egipt. Administratia americana discuta, cu demnitarii de la Cairo, despre modalitatile unei retrageri imediate a presedintelui Hosni Mubarak, potrivit ziarului New York Times. Deocamdata, Mubarak nu vrea sa renunte la putere, pentru ca, spune el, plecarea sa ar povoca un haos si mai mare. Intre timp, peste o suta de mii de egipteni s-au adunat vineri dimineata in Piata Tahrir din Cairo.

UPDATE 15:50:


UPDATE 15:50:


UPDATE 15:00: AFP: Un prim avion încărcat cu material medical trimis de Comitetul internaţional al Crucii Roşii (CICR) a aterizat la Cairo. Personalul medical nu a fost lăsat să ajungă la răniţi



UPDATE 13:20:






UPDATE 13:00: Oficialii americani si cei egipteni discuta planurile pentru demiterea imeditata a lui Mubarak. Sute de mii de oamenii s-au strans in Piata Tahrir. Oamenii asteapta raspunsul lui Mubarak. Fratii Mulsulmani refuza dialogul cu regimul presedintelui Hosni Mubarak.



UPDATE 12:30: Persoanele aflate in Piata Tahrir au inceput rugaciunile.

UPDATE 12:10: Egipt: "Amr Moussa nu exclude o eventuala candidatura la presedintie"

UPDATE 12:00: Atac cu rachete asupra sediului Securitatii de Stat din localitatea egipteana El-Arich.


Opozantii lui Mubarak banuiesc ca printre sustinatorii presedintelui ar fi infiltrati si membri ai serviciilor secrete sau politisti. Asta pentru ca asa-zisii oameni ai legii ii ataca fara mila , mai spun demonstranti.

Pe imagini surprinse pe strazile din Cairo se poate vedea cum un grup de protestatari este lovit in plin de o masina a politiei fara ca oamenii sa ameninte in vreun fel. Mai multi protestatari au ramas intinsi pe asfalt in timp ce soferul masinii a trecut in viteza mai departe.



Mubarak nu vrea sa renunte la putere

In tot acest timp, presedintele Mubarak a reconfirmat intr-un interviu acordat cunoscutei jurnaliste Christiane Amanpour, ca nu are de gand sa renunte, acum, la putere.

Bataile au continuat si in a zecea zi in Piata Tahrir din Cairo. Simpatizantii lui Mubarak i-au atacat pe contestatarii presedintele egiptean. Militarii au fost nevoiti sa deschida focul pentru a opri cele doua tabere.

Romanii din Egipt au fost si ei prinsi in mijlocul acestui conflict. Oamenii spun ca oficialii de la ambasada Romaniei din Cairo nu ii ajuta sa plece din tara.

Termenul pe care protestatarii i l-au acordat lui Mubarak ca sa plece de la putere a ajuns la final. Ziua a fost declarata "Vinerea plecarii" iar opozitia a anuntat ca va organiza un nou miting de mare amploare.

Sursa: antena3.ro

Gigi Becali, acuzat ca a votat prin interpusi in PE... Egipt: "Amr Moussa nu exclude o eventuala candidatura la presedintie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x