- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Vremurile se schimbă și nici educația nu rămâne la fel! Un studiu publicat recent arată că elevii ar putea scăpa de manualele școlare!
Cei mai mulţi dintre adulţii din Marea Britanie îşi amintesc perioadele în care răsfoiau manualele şcolare pentru a-şi face temele de acasă sau pentru a se pregăti în perioada examenelor, însă mulţi dintre ei consideră în prezent că această metodă de învăţare tradiţională este perimată, informează luni Press Association.
Potrivit unui sondaj, mai mult de jumătate dintre adulţii britanici sunt de părere că manualele şcolare tipărite vor deveni demodate în cel mult şase ani și eventual vor dispărea.
ELEVII SCAPĂ DE MANUALELE ȘCOLARE
În acelaşi timp, studiul arată că mulţi britanici consideră că noile tehnologii vor permite apariţia şi dezvoltarea unor "cursuri virtuale".
La această analiză - Pearson Global Learners Study -, realizată de The Harris Poll, au participat aproximativ 11.000 de adulţi cu vârste de până la 70 de ani din lumea întreagă, inclusiv 1.000 de adulţi din Marea Britanie.
CÂND SE VA RENUNȚA LA MANUALELE ȘCOLARE
Sondajul a descoperit că 59% dintre participanţii britanici la studiu sunt de părere că manualele în format print nu vor mai fi utilizate începând din anul 2025.
- CITEȘTE ȘI: Anul școlar 2019-2020 aduce schimbări pentru elevi! A fost aprobată o nouă disciplină pentru liceeni
Un procent asemănător (56%) consideră că mai mulţi elevi din ciclul primar şi gimnazial vor alege să studieze mai degrabă la "şcoli virtuale" (online) decât să meargă la şcoli tradiţionale în următorii 10 ani, unde există manuale școlare tipărite.
Aproape şapte britanici din zece (68%) cred că numărul liceenilor şi al studenţilor care vor studia prin intermediul unor cursuri virtuale va fi mai mare decât cel al tinerilor care vor merge la licee şi universităţi tradiţionale, informează cei de la Agerpres.
În plus, 54% cred că YouTube va deveni un instrument primar de studiu, în timp ce 81% consideră că procesul de învăţare va deveni un "un serviciu cu autoservire" (de exemplu folosirea resurselor online gratuite şi a unor cursuri intensive) odată cu înaintarea în vârstă.