Antena Căutare

Epidemie de holera in Haiti: peste 200 de victime

Holera a provocat deja moartea a 220 de persoane in Haiti si afecteaza in prezent capitala Port-au-Prince, potrivit autoritatilor, care incearca sa limiteze propagarea epidemiei facilitate de conditiile de viata precare ale populatiei, la zece luni de la cutremurul din ianuarie, relateaza AFP.

Un laborator al Ministerului haitian al Sanatatii a confirmat sambata cazuri de holera in departamentul Vest, care include Port-au-Prince, a anuntat intr-un comunicat Organizatia panamericana pentru sanatate (OPS), din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Numarul cazurilor identificate in capitala nu a fost precizat.
Mii de sinistrati ai cutremurului din ianuarie locuiesc la Port-au-Prince in corturi, in conditii sanitare precare.

Holera, o boala extrem de contagioasa provocata de o bacterie, declanseaza o diaree grava. In absenta ingrijirilor imediate, bazate in primul rand pe rehidratare, aceasta pierdere grava de lichide (un bolnav poate sa piarda 10 la suta din greutate in patru ore) este adeseori mortala.

"Decesul din cauza holerei poate fi insa prevenit", a declarat Catherine Bragg, coordonator adjunct al serviciilor de ajutor de urgenta ale ONU, prin administrarea de antibiotice, purificarea apei si distribuirea unor pachete cu produse pentru igiena.

Tot articolul, in Jurnalul National

MAE da un milion de euro pentru un consulat in capitala Tunisiei... Franta: Roman arestat dupa ce a fost prins cu o tona de cannabis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x