Antena Căutare

Europa, in criza: Greva generala in Marea Britanie, noi masuri de austeritate, in Italia si Portugalia

Europa pare sa fi intrat sub zodia austeritatii. Dupa Grecia, si Marea Britanie se confrunta joi cu o greva a angajatilor din sectorul public, care va afecta grav transporturile. Masuri de austeritate sunt anuntate si in Italia si Portugalia unde se vorbeste de reducerea cheltuielilor publice cu zeci de miliarde de euro.

In Marea Britanie, sindicatele sfideaza guvernul si fac apel la greva generala. Bugetarii ameninta ca vor iesi, la pranz in strada. Scolile vor fi inchise, dar cele mai serioase efecte ale protestului se vor resimti in transporturi. Traficul naval si feroviar va fi bulversat de actiunea sindicala. Probleme mari vor fi si pe aeroporturi, iar zborurile internationale vor avea, de asemenea, de suferit.

In Italia, austeritatea este subiectul care reuneste guvernul intr-o sedinta. Ministrii vor discuta despre un program de masuri drastice, care prevad reducerea cu 40 de miliarde de euro a cheltuielilor. Planul este parte a angajamentului facut de Italia fata de Uniunea Europeana pentru a-si redresa situatia financiara si a calma, astfel, bursele.

In Portugalia, Parlamentul dezbate programul economic al noului guvern, care promite sa respecte punct cu punct angajamentul cu FMI si Bruxelles-ul, prin care a primit ajutorul de 78 de miliarde de euro.

Si la Varsovia, Sindicatul Solidaritatea cheama la o manifestatie, pentru a atrage atentia guvernului asupra situatiei economico-sociale a Poloniei. La 1 iulie, Polonia va prelua Presedintia Uniunii Europene.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Traian Basescu, pus la zid de oficiali rusi: "Nerusinata bravada"... SUA: Roman condamnat la 4 ani de inchisoare pentru frauda pe Internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x