Antena Căutare

Eurostat: Romania, in topul celor mai ieftine piete alimentare din UE

Oficiul de Statistica al Uniunii Europene a comparat preturile la aproximativ 500 de produse de bacanie comparabile, inclusiv alimentare, bauturi non-alcoolice, alcool si tutun, in 37 de tari europene. Conform sursei citate, studiul arata ca, dupa Polonia, cele mai scazute preturi la acest tip de produse s-au inregistrat in Bulgaria si Romania. In cele doua tari, media arata preturi cu 30-40% mai mici decat pe restul pietelor din UE!

La polul opus gasim Danemarca, tara in care preturile sar cu pana la 40% peste cele de pe pietele UE.

Preturi ridicate au fost, de asemenea, raportate si in Irlanda, Finlanda, Luxemburg, Austria, Belgia, Germania si Franta - tari in care costurile sunt cu 10 % - 30 % peste media UE. In aceste tari, de exemplu, pretul la lactate este mai mare cu 56% iar la oua cu 63 % fata de cele mai ieftine piete din cadrul UE.

In Polonia, de exemplu, statistica ne arata ca si tutunul este cu 52% mai ieftin decat in restul Europei. In schimb, pretul la bauturile alcoolice este cu pana la 89% mai mare decat in tari precum Romania, Bulgaria, Spania sau Ungaria.

Sursa: www.jurnalul.ro

Media: Grupul Le Monde, salvat de la faliment de trei oameni de afaceri francezi... Pentagonul reduce cheltuielile cu 100 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x