Monstrul din Loch Ness, celebra legendă din Scoția, ar putea exista. A fost considerată o farsă, cu toate că există și o fotografie care dovedește că monstrul trăiește în apele lacului. Oamenii de știință au venit cu o nouă teorie, ar putea fi o anghilă uriașă.
"Nu știm dacă ADN-ul de anghilă pe care îl detectăm este gigantic, de la o anghilă gigantică sau doar multe anghile mici. Acestea cresc în mod normal la aproximativ patru până la șase metri în lungime, iar unii oameni spun că observă organisme care sunt mult, mult mai mari decât atât. "
O echipă de cercetători a folosit mai multe probe ADN din lacul în care „Nessie” locuiește pentru a putea descoperi ce se ascunde în apă. După venirea rezultatelor au observat că o creatură familiară se află în spatele legendei.
"Există cantități mari de ADN de anghilă în Loch Ness", a declarat Neil Gemmell, un genetician de la Universitatea din Noua Zeelandă din Otago.
„Poate există un pește de mare gigant în Loch Ness, dar nu am detectat niciunul dintre ei”
Oamenii de știință au început studiul biodiversității lacului în iunie 2018, luând 250 de probe de apă din diverse locații și adâncimi pentru a identifica locuitorii acestuia.
Au descoperit aproximativ 3.000 de specii diferite. „Majoritatea sunt atât de mici, nu le vei vedea niciodată."
Celebra fotografie din anul 1934 cu monstrul din Loch Ness a fost discreditată mult timp. S-a spus că este un submarin de jucărie, iar diverse teorii au sugerat faptul că monstrul ar putea fi un dragon, un dinozaur marin sau doar un pește mare.
"Există un plesiozaur în Loch Ness? Nu. Nu există absolut nicio dovadă a vreunei secvențe reptiliene în probele noastre.Deci cred că putem fi destul de siguri că probabil nu există o reptilă uriașă în Loch Ness." , a declarat Gemmel.