Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Avertismentul îngrijorător lansat de un expert de la Harvard: ”Milioane de persoane ar putea muri din cauza coronavirusului!”

Aproape 4.000 de persoane și-au pierdut viețile la nivel mondial din cauza noului tip de coronavirus, iar alte peste 100.000 de au fost confirmate cu COVID-19. Un expert, însă, avertizează că numărul deceselor ar putea ajunge la milioane. 

Jim Axelrod, jurnalist la CBS News, a vorbit cu un expert de la Harvard despre virusurile amenințătoare, iar acesta susține că numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului ar putea să se situeze între 40 şi 70% din populaţia adultă a lumii.

”Este o previziune. Vom afla dacă este sau nu corectă, pe măsură ce lucrurile evoluează. Este cea mai bună estimare pe care am putut să o fac pornind de la o combinaţie de modele matematice pe care le folosim pentru a detecta şi prezice epidemiile”, a spus specialistul, potrivit Antena 3.

Coronavirus în România - LIVE TEXT. Oficial! Se închid școlile în România

Acesta a spus, însă, că cele mai multe șanse de îmbolnăvire le au persoanele în vârstă.

”Predispoziţia la infecţia simptomatică pare a creşte în special odată cu vârsta şi incidenţa este foarte mare la persoanele foarte în vârstă.

Oficial! Alte două cazuri de coronavirus, confirmate în România. Numărul persoanelor infectate ajunge la 17

La cei care au simptome, creşte şi riscul de deces.

Deci acest risc este concentrat în cadrul grupelor persoanelor de vârstă înaintată. Acolo sunt riscurile cele mai mari”, a mai spus acesta.

Recomandari