Antena Căutare

FOTO! China a lansat satelitul meteorologic Fengyun-II 07

Vineri 13 ianuarie, China a realizat al doilea zbor al anului 2012, lansand cu succes la bordul rachetei CZ-3A satelitul meteorologic Fengyun-II 07.

Satelitii Fengyun-II 07 cantaresc 1380 kg la lansare, au o forma cilindrica cu diametrul de 2.1 m, inaltimea de 4.5 m si sunt stabilizati prin rotatie. Durata de viata estimata este de 3 ani.

Dotati cu senzori in gama vizibil si infrarosu, cu ajutorul carora culeg informatii despre conditiile meteo din atmosfera si spatiu (temperatura atmosferei, umiditatea, profilul norilor, temperatura la suprafata pamantului, tipurile de vegetatie, temperatura oceanelor etc) - serviciile lor sunt coordonate de CMA (Chinese Meteorological Administration) de unde sunt facute publice mai departe comunitatii internationale.

Vezi GALERIA FOTO de mai jos!

Foto: Hepta

FOTO! Hackerii sauditi au atacat site-ul Bursei de Valori din Tel Aviv... Bilantul naufragiului navei Costa Concordia: sase morti si 15 disparuti...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x