Antena Căutare

"Furtuna istorica" in SUA: 100 de milioane de oameni, in pericol

Fenomenele meteorologice extreme din Statele Unite par sa nu mai conteneasca, iar furtuna care va urma ar putea afecta o treime din populatia SUA. Autoritatile americane se pregatesc acum de o furtuna “cu potential de a pune in pericol viata”, conform Serviciului National de Meteorologie si “istorica”, potrivit postului TV Weather Channel, citat de Newser.com.

Furtuna va incepe sa se manifeste de luni si va dura pana miercuri, inclusiv. Intemperiile vor afecta o portiune cuprinsa intre Colorado si coasta New England, afectand 100 de milioane de oameni.

Autoritatile nu recomanda calatoriile, considerate periculoase in aceasta perioada din cauza caderilor masive de zapada si a vizibilitatii reduse.

In anumite zone este posibil ca stratul de zapada sa masoare 45 centimetri. In Chicago s-a inregistrat un record de 58,42 centimetri dupa o furtuna din 1967, care a durat doar doua zile.

In urma cu trei zile, un val de frig si ninsori abundente s-a abatut asupra zonei de nord est a Statelor Unite. Sute de curse aeriene au fost anulate, iar traficul rutier a fost paralizat. Intemperiile au dat peste cap circulatia mijloacelor de transport in comun, in mai multe metropole importante precum New York sau Washington.

Pana si presedintele Obama a ramas blocat in nameti. New Yorkul a fost lovit saptamana trecuta de a treia furtuna de zapada din ultima luna. Strazile au fost acoperite cu un strat de omat de peste 30 de centimetri. Autobuzele au ramas blocate pe traseu iar trenurile au avut intarzieri foarte mari.

Sute de curse aeriene au fost anulate si mii de pasageri au ramas blocati in aeroproturi. Si in Washington, zapada a paralizat traficul si a dat peste cap circulatia autobuzelor.

Chiar si coloana oficiala a lui Barack Obama a ramas temporar blocata pe sosea. Intors din vizita facuta in statul Wisconsin, presedintele american a gasit Capitala asediata de zapada si a avut ceva de furca pentru a ajunge de la aeroport la Casa Alba.

Sursa: Antena3

Foto: hurriyetdailynews.com

Imnul revolutiei din Egipt face furori pe Internet... Egipt: Televiziunea publica a anuntat formarea unui nou Guvern...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x