Germania interzice gruparea neonazistă ”Nordadler”, care voia să înfiinţeze o comunitate neonazistă în zona rurală

Germania interzice o grupare de extremă dreapta neonazistă, ”Nordadler”, care foloseşte simboluri şi limbajul celui de-al Treilea Reich şi care se declară nostalgic după Adolf Hitler şi principalii reprezentanţi nazişti, activ mai ales pe reţele de seocializare, a anunţat marţi Guverul, relatează AFP.

”Începând din această (marţi) dimineaţa, măsuri de poliţie au avut loc în patru landuri”, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Steve Alter, desemnând percheziţii vizând acest grupuscul - intitulat ”Nordadler” (”Vulturul nordic”).

”Extremismul de dreapta şi antisemitismul nu au ce căuta pe Internet”, a subliniat el.

Potrivit DPA percheziţii aveau loc în Renania de Nord-Westfalia, Saxonia, Brandenburg şi Saxonia Inferioară.

Este a treia oară când Ministerul german de Interne interzice, de la începutul anului, o grupare de extremă dreapta, după cele din ianuarie şi martie.

Germania a ridicat la primul rang ameninţări ale terorismului extremei drepte, după o serie de atentate în ultimele luni, inclsuiv vizând o sinagogă, la Hallle, în estul ţării, în octombrie 2019 şi împotriva unor baruri cu specific oriental la Hanau, în apropiere de Frankfurt, în februarie.

Grupusculul interzis marţi foloseşte simboluri şi limbajul celui de-al Treilea Reich şi se prezintă drept nostalgic după Adolf Hitler şi principalii reprezentanţi nazişti.

”Nordadler” - marcat de antisemitismul său - avea obiectivul să înfiinţeze o comunitate neonazistă în zona rurală din Germania.

Simpatizanţi ai grupării şi-au exprimat - prin mesaje pe Telegram - simpatia faţă de autorul atentatului vizând sinagoga din Halle, care nu a reuşit să comită un masacru de Yom Kippur. El a deschis focul asupra unei trecătoare şi a ucis un bărbat într-un restaurant frecventat de imigranţi.

Sursa : news.ro

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri