Antena Căutare

Germania interzice gruparea neonazistă ”Nordadler”, care voia să înfiinţeze o comunitate neonazistă în zona rurală

Germania interzice o grupare de extremă dreapta neonazistă, ”Nordadler”, care foloseşte simboluri şi limbajul celui de-al Treilea Reich şi care se declară nostalgic după Adolf Hitler şi principalii reprezentanţi nazişti, activ mai ales pe reţele de seocializare, a anunţat marţi Guverul, relatează AFP.

”Începând din această (marţi) dimineaţa, măsuri de poliţie au avut loc în patru landuri”, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Steve Alter, desemnând percheziţii vizând acest grupuscul - intitulat ”Nordadler” (”Vulturul nordic”).

”Extremismul de dreapta şi antisemitismul nu au ce căuta pe Internet”, a subliniat el.

Potrivit DPA percheziţii aveau loc în Renania de Nord-Westfalia, Saxonia, Brandenburg şi Saxonia Inferioară.

Este a treia oară când Ministerul german de Interne interzice, de la începutul anului, o grupare de extremă dreapta, după cele din ianuarie şi martie.

Germania a ridicat la primul rang ameninţări ale terorismului extremei drepte, după o serie de atentate în ultimele luni, inclsuiv vizând o sinagogă, la Hallle, în estul ţării, în octombrie 2019 şi împotriva unor baruri cu specific oriental la Hanau, în apropiere de Frankfurt, în februarie.

Grupusculul interzis marţi foloseşte simboluri şi limbajul celui de-al Treilea Reich şi se prezintă drept nostalgic după Adolf Hitler şi principalii reprezentanţi nazişti.

”Nordadler” - marcat de antisemitismul său - avea obiectivul să înfiinţeze o comunitate neonazistă în zona rurală din Germania.

Simpatizanţi ai grupării şi-au exprimat - prin mesaje pe Telegram - simpatia faţă de autorul atentatului vizând sinagoga din Halle, care nu a reuşit să comită un masacru de Yom Kippur. El a deschis focul asupra unei trecătoare şi a ucis un bărbat într-un restaurant frecventat de imigranţi.

Sursa : news.ro

Un tânăr argentinian a intrat cu maşina în poarta Ambasadei Chinei din Buenos Aires... Primul val de căldură din acest an. Europa se topește la peste 40 de grade Celsius. Când apare canicula în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x