Antena Căutare

Germania spune stop discriminarii. Va introduce un al treilea gen pe certificatele de nastere

Germania a gasit o modalitate inedita de a stopa discriminarea. Va fi prima tara europeana, ce va introduce un al treilea gen pe certificatele de nastere, informeaza editia online a publicatiei germane Spiegel

Conform acesteia, incepand din luna noiembrie a lui 2013, parintii vor putea opta pentru genul “nedeterminat”. Cu alte cuvinte, ei vor avea la dispozitie optiunea de a nu completa campul referitor la sexul bebelusilor, astfel incat copiii nou-nascuti, care au venit pe lume cu malformatii genitale, avand caracteristici ale ambelor sexe, masculin si feminin, sa poata decide mai tarziu daca vor deveni barbati sau femei.

In urma hotararii, Germania devine primul stat european ce introduce o astfel de masura, fiind numita “o revolutie in legislatie”, potrivit ziarului “Süddeutsche Zeitung”.

Legea a fost promulgata in luna mai, insa a fost dezvaluita recent, la scurt timp dupa ce Australia a devenit prima tara din lume, in care s-a recunoscut in actele oficiale, o a treia categorie de sex pentru persoanele care au recurs la operatii de schimbare de sex.

Foto: hepta

Al-Qaida planuieste atentate asupra trenurilor din Europa... Oameni luati ostatici in Germania. Merkel si-a anulat mitingul electoral...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x