Antena Căutare

Grecia nu a primit vreo cerere de ancorare a petrolierului iranian Adrian Darya, anunţă Guvernul

Grecia nu a primit vreo cerere de ancorare în vreun port grec a patrolierului iranian Adrian Darya, care plecat din Gibraltar, a dat asigurări marţi Marina Comercială, relatează AFP.

Grecia nu a primit vreo cerere de ancorare în vreun port grec a patrolierului iranian Adrian Darya, care plecat din Gibraltar, a dat asigurări marţi Marina Comercială, relatează AFP.

”Nu există vreo cerere oficială cu privire la sosirea petrolierului în vreun port grec”, a declarat pentru presa greacă ministrul Ioannis Plakiotakis.

”Noi urmărim navigaţia acestuia şi cooperăm cu ministrul grec de Externe”, a adăugat el.

Potrivit unei surse diplomatice grece, citată de agenţia semioficială Ana, Atena ”se află în contact pe cale diplomatică” cu Statele Unite, a cărei ”poziţie cu privire la caz este cunoscută şi comunicată nu doar în Grecia, ci în toate ţările şi porturile de la Marea Mediterană”.

Ministrul a fost întrebat despre informaţii ale site-ului de urmărire maritimă Marine Traffic, potrivit cărora petrolierul, care a fost imobilizat de la 4 iulie în largul Gibraltarului, a ridicat duminică ancora şi se afla marţi la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Oran (Algeria).

Potrivit site-ului, nava ar putea să ajungă în portul grec Kalamata, în sudu Peloponesului. Însă autorităţile portuare din acest oraş nu au confirmat această informaţie.

Petrolierul are nevoie de cinci zile pentru a ajunge din Gibraltar la Kalamata, potrivit unei surse portuare locale.

Un reprezentant portuar iranian a declarat luni că petrolierul se afla în apele internaţionale, dar a întreţinut o incertitudine totală cu privire la destinaţia sa finală şi soarta încărcăturii de la bord.

Autorităţile din Gibraltar nu au confirmat niciodată plecarea navei.

Autorităţile din teritoriul britanic au imobilizat nava, suspectată că transporta petrol către Siria, aplicând sancţiuni europene impuse acestei ţări. Petrolierul a fost autorizat să plece după ce Teheranul a dat asigurări că încărcătura de 2,1 milioane de barili de ţiţei iranian nu va fi livrată Siriei.

Statele Unite şi-au exprimat dorinţa ca petrolierul să fie imobilizat, o eventualitate care ar avea ”consecinţe grave”, avertizează Teheranul.

Sursa : news.ro

Londra, ”extrem de îngrijorată” de posibila arestare în China a unui angajat de la Consulatul M.Britanii la Hong Kong... Boris Johnson nu propune o ”alternativă realistă” la ”backstop”, răspund Comisia Europeană şi Donald Tusk unei scrisori ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x