Antena Căutare

Pretul petrolului ar putea exploda! Vezi care sunt cauzele!

Embargoul economic in vigoare impus Iranului si presiunea politica exercitata asupra Republicii Islamice, vor afecta pretul produselor petrolifere de pe pietele internationale, a declarat Ministrul Petrolului de la Teheran, Rostam Qasemi.

"Daca tarile producatoare se confrunta cu dificultati si restrictii, piata va reactiona in concordanta cu aceasta situatie, iar pretul titeiului va fi in continua crestere" a spus Qasemi pentru RIA Novosti.

Exporturile iraniene de petrol au scazut cu peste 40 de procente, din iulie, atunci cand Uniunea Europeana a introdus un embargo sever impotriva puterii de la Teheran.

Conform autoritatilor de profil din aceasta tara, Iranul produce in prezent patru milioane de barili zilnic, jumatate din aceasta cantitate fiind destinata exportului.

Pretul barilului de petrol este preconizat sa depaseasca pragul de 114 dolari, conform unei estimari Brent, cotatia fiind data pentru luna octombrie.

Sursa: Antena3

Rudele romanilor raniti au plecat spre spitalele din Franta ... Bang! Bang! Regina drogurilor a fost macelarita in macelarie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x