Antena Căutare

Jubileul reginei: Parada pe Tamisa, pe o vreme tipic londoneza

Cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la urcarea pe tron, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ia parte duminica, in cea de-a doua zi a "Jubileului de diamant", la o parada nautica pe Tamisa, intr-o barja special pregatita pentru acest eveniment.

In ciuda ploii marunte, a vantului si a temperaturilor ce abia ating 11-12 grade Celsius, aproape o mie de ambarcatiuni, vaporase cu vasle, cu aburi, cu motor si veliere, s-au adunat pe Tamisa, pentru marea parada nautica, un spectacol ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea.

Iar pe malurile raului din centrul Londrei s-au strans zeci de mii de persoane, britanici si turisti din toate culturile lumii, imbracate in impermeabile, care, conform organizatorilor, si-au petrecut intreaga noapte de sambata spre duminica in corturi special amenjate, pentru a prinde un loc in primele randuri si a putea vedea trecerea reginei.

In total, circa un milion de persoane sunt asteptate sa se adune pe cheiul fluviului sau in fata celor 50 de ecrane uriase instalate de-a lungul Tamisei, pentru a vedea caiacele, gondolele venetiene, vaporasele de surf si balenierele, care vor cobori circa 11 kilometri pe apa, acompaniate de muzica.

Vezi GALERIA FOTO din subsolul paginii!

Flota a pornit pe Tamisa in jurul orei locale 14.30 (13.30 GMT) si a coborat incet spre celebrul Tower Bridge, podul situat in centrul Londrei, "capul coloanei" fiind barja regala, vopsita in culorile rosu si auriu, pe care s-au aflat regina si mai multi membri ai familiei regale.

Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, implinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron, este sarbatorit cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar si cu consideratie in contextul acestei perioade de austeritate.

Circa 5.500 de politisti si 7.000 de voluntari au fost mobilizati pentru a asigura ordinea publica.


Foto: Intactimages / EPA

Atentat la o cafenea din Serbia: 3 morti si 8 raniti... Olandezii vor sa colonizeze planeta Marte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x