Antena Căutare

Julian Assange: “Am petrecut o saptamana intr-o gaura neagra”

Fondatorul WikiLeaks traieste un adevarat cosmar, fiind prins in miezul unei conspiratii internationale, scrie Daily Mail.

Dupa ce a aflat ca este liber, justitia aprobandu-i punerea in libertate in schimbul unei cautiuni de 275.000 de lire sterline, Julian Assange a declarat ca ii este frica pentru viata sa si ca se teme ca Statele Unite sa nu inceapa procedurile de arestare pe numele lui in urmatoarele 24 de ore.

"Am petrecut o saptamana intr-o gaura neagra. Am adunat sute de ani de manie" in inchisoare. "(...) Am auzit astazi de la unul dintre avocatii mei americani, dar nu este confirmat inca, faptul ca ar exista un rechizitoriu pe numele meu privind acuzatii de spionaj, formulat de o comisie secreta de anchetatori sin SUA", a declarat Assange.

Fondatorul WikiLeaks, in varsta de 39 de ani, este conditionat, conform actului de eliberare, sa-si petreaca sarbatoarea Craciunului in "arest la domiciliu". Un domiciliu fastuos, cu zece dormitoare, aflat in Norfolk (la circa 200 de kilometri nord-est de Londra), unde isi va stabili, de asemenea, si "cartierul general" de unde va transmite lumii urmatoarele sale dezvaluiri.

Resedinta in care isi va petrece ultimele zile ale anului - Ellingham Hall - este proprietatea lui Vaughan Smith, fost ofiter in Armata britanica, cameraman freelancer, fondator al Clubului Frontline (un centru pentru jurnalism independent), fermier, restaurator.

Sursa: Jurnalul National

Jurnalistii liber profesionisti din America de Nord castiga 25.000$ – 30.000$ / an... Transnistria: Jurnalist moldovean, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru spionaj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x