Antena Căutare

Julian Assange, desemnat "omul anului" de cotidianul Le Monde

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost desemnat "omul anului" de catre redactia cotidianului francez Le Monde, unul dintre cele cinci ziare occidentale - alaturi de New York Times, The Guardian, El Pais si Der Spiegel - care au sprijinit la publicarea telegramelor confidentiale ale diplomatiei americane.

Internautii care au votat pe pagina pe internet a ziarului l-au ales si ei pe Assange "omul anului", cu 52,6% din voturi, inaintea laureatului Premiului Nobel pentru Pace, chinezul Liu Xiaobo (22,3%), si a americanului Mark Zuckerberg (6,9%), fondatorul Facebook.

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, el fiind acuzat de doua suedeze de viol si agresiune sexuala. Assange a negat acuzatiile si a declarat ca relatiile pe care le-a avut cu cele doua femei au fost consensuale.

Incidentul a avut loc in luna august, cand Assange a participat la un seminar patronat de Partidul Social Democrat suedez. El a locuit pe perioada evenimentului in apartamentul uneia dintre organizatoare, care ulterior l-a acuzat de "sex pe nepregatite".

Potrivit unui raport al politiei publicat de tabloidul britanic Daily Mail, suedeza si Assange au facut sex si au folosit un prezervativ, dar acesta s-a rupt. De la acest incident ar proveni acuzatia de "sex pe nepregatite".

Julian Assange s-a nascut la 3 iulie 1971, in Australia. A devenit cunoscut in intreaga lume pentru site-ul Wikileaks, al carui fondator este. El si-a facut insa intrarea in lumea virtuala la 16 ani, in 1987, ca hacker.

Dupa ce a accesat ilegal mai multe site-uri, Assange a fost prins de politistii australieni in 1991 si amendat. Dupa acest moment, Assange trece in tabara "baietilor buni" din lumea IT. Din 1994, a lucrat ca programator. In paralel si-a terminat studiile. In 2006, Assange a pus bazele proiectului Wikileaks.

Senatul american a ratificat tratatul START, de dezarmare nucleara cu Rusia... Analiza WBS: Indicii bursieri americani au stabilit miercuri noi maxime ale ultimilor doi ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x