Căutare Live

Julian Assange, desemnat "omul anului" de cotidianul Le Monde

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost desemnat "omul anului" de catre redactia cotidianului francez Le Monde, unul dintre cele cinci ziare occidentale - alaturi de New York Times, The Guardian, El Pais si Der Spiegel - care au sprijinit la publicarea telegramelor confidentiale ale diplomatiei americane.

Internautii care au votat pe pagina pe internet a ziarului l-au ales si ei pe Assange "omul anului", cu 52,6% din voturi, inaintea laureatului Premiului Nobel pentru Pace, chinezul Liu Xiaobo (22,3%), si a americanului Mark Zuckerberg (6,9%), fondatorul Facebook.

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, el fiind acuzat de doua suedeze de viol si agresiune sexuala. Assange a negat acuzatiile si a declarat ca relatiile pe care le-a avut cu cele doua femei au fost consensuale.

Incidentul a avut loc in luna august, cand Assange a participat la un seminar patronat de Partidul Social Democrat suedez. El a locuit pe perioada evenimentului in apartamentul uneia dintre organizatoare, care ulterior l-a acuzat de "sex pe nepregatite".

Potrivit unui raport al politiei publicat de tabloidul britanic Daily Mail, suedeza si Assange au facut sex si au folosit un prezervativ, dar acesta s-a rupt. De la acest incident ar proveni acuzatia de "sex pe nepregatite".

Julian Assange s-a nascut la 3 iulie 1971, in Australia. A devenit cunoscut in intreaga lume pentru site-ul Wikileaks, al carui fondator este. El si-a facut insa intrarea in lumea virtuala la 16 ani, in 1987, ca hacker.

Dupa ce a accesat ilegal mai multe site-uri, Assange a fost prins de politistii australieni in 1991 si amendat. Dupa acest moment, Assange trece in tabara "baietilor buni" din lumea IT. Din 1994, a lucrat ca programator. In paralel si-a terminat studiile. In 2006, Assange a pus bazele proiectului Wikileaks.

Senatul american a ratificat tratatul START, de dezarmare nucleara cu Rusia... Analiza WBS: Indicii bursieri americani au stabilit miercuri noi maxime ale ultimilor doi ani...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri